2021-2022 Akademik Yılı’nın startı Cumhurbaşkanı Külliyesi’nden verilecek

Bu sene üniversitelerin yeni akademik yılı açılışı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla 5 Ekim Salı günü gerçekleşecek.

GÜNDEM 28.09.2021, 11:09 28.09.2021, 11:20
2021-2022 Akademik Yılı’nın startı Cumhurbaşkanı Külliyesi’nden verilecek

 Bu sene Türkiye genelinde 204 üniversitede eğitim görecek 8 milyon civarındaki öğrenci yüz yüze eğitimin başlamasını heyecanla bekliyor.

Pandemi önlemlerinin üst seviyede olacağı bu yeni akademik yılda üniversitelerdeki bazı derslerin veya seçilecek herhangi bir dersin yüzde 40’ını uzaktan eğitim yoluyla yapılabilmesine de imkan tanınıyor.

Ayrıca üniversitelerde alınması gereken önlemleri detaylarıyla anlatan TSE, Sağlık Bakanlığı ve YÖK onaylı hazırlanan rehberlerde güncellenerek yeni versiyonuyla uygulamaya sokuldu.

  Yeni dönemde kampüslerde ve dersliklerde her türlü önlemin alınarak maske ve mesafe kurallarının çiğnenmemesi, tıbbi danışmanlık hizmetlerinin bulunması, ders saatlerinin belli sınırlarda tutularak sürekli havalandırılması ve blok derslerin uygulanmaması gibi önlemler de rehberde yer alan kurallardan sadece bazıları.

Önlemler uygulanacak

 Bu akademik yılda sınavlar yüz yüze yapılacak. Ancak salgının ülkedeki seyri baz alınıp mücbir sebeplerin yaşanabileceği de düşünülerek, yükseköğretim kurumlarındaki yetkililerin uygun görmesi halinde çevrim içi sınavlar da gerçekleştirilebilecek.

 Özellikle kapalı alanlarda maskesiz dolaşanlara asla göz yumulmayacak, sürekli maske kullanımı konusunda uyarılar yapılacak. Sınıf içinde de öğrenciler arasındaki mesafe en az 1 metre olacak şekilde ayarlanacak. Ayrıca sosyal ortamlarda da pandemi kurallarına uygun düzenlemeler hayata geçirilecek.

Veriler yakından takip edilecek

Üniversite kampüslerinde idari personel, öğretim elemanları ve öğrencilerin Kovid-19 ile ilgili tüm verileri HES Kodu ile izlenecek. Bu kişilerle ilgili aşı, enfekte, risk, karantina gibi durumlarda tüm takipleri Sağlık Bakanlığı’ndan yapılabilecek. Böylelikle üniversitelerle ilgili salgının seyri yakından izlenebilecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da kendine ait, sosyal medya hesabında; yükseköğretim sistemi içerisinde bulunan öğretim elemanlarının yüzde 88'inin, üniversitede okuyacak öğrencilerin ise yüzde 65'inin, ikinci doz Kovid-19 aşılarını yaptırarak tamamladığı bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Yorumlar (0)