20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma kısıtlamasında yeni düzenleme

20 yaş altı ve 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli kentlerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde süre bazlı artırılacak.

GÜNDEM 01.03.2021, 21:52 02.03.2021, 15:55
20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma kısıtlamasında yeni düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının akabinde koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamasına da değindi.

Düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara ilişkin düzenlemede de değişikliğe gidildiğini dile getiren Erdoğan, şehir bazında alınacak kararlara vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü grubunda yer alan vatandaşlara uygulanmakta olan kısıtlamanın, düşük ve orta riskli kentlerde kaldırıldığını belirtti.

Yüksek ve çok yüksek riskli kentlerde süre artırılacak

Erdoğan ayrıca, söz konusu kısıtlamanın yüksek ve çok yüksek riskli sınıfta yer alan kentlerde ise süre bazlı artırılarak devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Sokağa çıkma saatleri limitli olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü grubunda yer alan vatandaşlarımıza ilişkin düzenleme, düşük ve orta riskli kentlerimizde tamamen kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıfta bulunan kentlerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır."

Yorumlar (0)