EYT’de mutabakat sağlandı: TİSK Başkanı Akkol'dan açıklama

Meclis’e bu ay içerisinde gelmesi planlanan EYT düzenlemesi ile ilgili konuşan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, KFG ile işverenlere uygun kredi verileceğini, emekli-çalışan arasındaki SGK prim farkının giderileceği hususunda bakanın güzel haberler verdiğini ifade etti.

EMEK-SENDİKA 01.12.2022, 15:34
EYT’de mutabakat sağlandı: TİSK Başkanı Akkol'dan açıklama

EYT düzenlemesine dair açıklamada bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşme sağladıklarını ve ETY ile ilgili güzel haberler aldıklarını dile getirdi.

Müjdeli haberleri peş peşe sıraladı

İşletmelerin büyümesinin büyük bir önem taşıdığını ifade eden, “EYT hususunda hem işverenler hem de çalışanların isteklerini giderecek yollara ihtiyacımız var. İşverenlerin istekleri ile ilgili detaylı işlemi bakanımıza ilettik. Bunlardan ilki, emekli olan ancak çalışmayı sürdürecek olan arkadaşların işverenler açısından maliyeti arttırması konusu. Yüzde 80'in üstünde kişi iş hayatını sürdürmek istiyor. İşverenler de bu noktada aynı düşüncede oluyor. Bu noktada bir uyum bulunuyor. Emekliler ile normal çalışanlar arasında oluşan SGK prim farkı kaldırılacak. Bu durumun haberini bakan biraz önce bizimle paylaştı.

Emekli olacak kişilerin aynı zamanda emekli edilmesi halinde ciddi finansman kaybı oluşması söz konusu. Bu konuda bakanımız Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) cazip kredi çalışması ile işverenlerin bir başına bırakılmayacağı haberini verdi. Üçüncü husus ise yüzlerce işçinin aynı zamanlarda emekli edilmesi halinde durumunda iş güvenliği ve sağlığını etkisi altına alacak hallerde ortaya çıkabiliyor. Planlama noktasında devam edilmesi gerekiyor" dedi.

“Asgari ücret için elimizi taşın altına koyacağız”

Asgari ücret hakkında ortak mutabakatın devam etmesi gerektiğini aktaran Akkol, "İşçi kesiminin memnuniyet duyduğu, işverenleri koruma altına alan bir ücret adına elimizi taşın altına koyacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)