Yemeğini dışarıda yiyene yüzde 50 indirim müjdesi!

İngiltere'de Ağustos ayında hayata geçirilecek bir program ile yemeğini restoranlarda yiyen kişiler, yüzde 50 oranında indirimden faydalanabilecek. 

EKONOMİ 09.07.2020, 09:54
Yemeğini dışarıda yiyene yüzde 50 indirim müjdesi!

İngiltere'de maliye bakanlığı görevini yürüten Rishi Sunak, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından uygulanacak olan 30 milyar sterlin değerindeki yardım planını sundu. 

Bakan Sunak, hükümetin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle çalışmayan kişilere sağladığı ücretli izin desteğinin Ekim ayının bitimine kadar süreceğini, desteğin kaldırılmasından sonra da şirketlere her bir personel için üç aylık süre boyunca 1000'e sterlin sağlanacağını ifade etti. Sunak, söz konusu programın yaklaşık 9.4 milyar sterline mâl olacağının öngörüldüğünü söyledi.

"Umutsuzluğa kapılmayın"

Gençlere iş verilmesi için yaklaşık 2 milyar sterlin tahsis edildiğini aktaran Sunak, sıkıntılar yaşansa da hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğine dikkat çekti. 

Sunak, konaklama ve yeme-içme üzerindeki KDV'nin geçici anlamda yüzde 5 düzeyine indirileceğini belirterek, konutların enerji yalıtımında kullanılması için her eve 5.000-10.000 sterlin aralığında hibe verileceğini, toplam 2 milyar sterlin sağlanacağını belitti. 

"500 milyon sterline mâl olacak"

Ağustos ayında hayata geçirilecek olan bir programla birlikte yemeğini restoranlarda yiyenlerin yüzde 50 oranında indirimden faydalanabileceğini aktaran Sunak, bunun 500 milyon sterline mâl olacağını ve neredeyse 1.8 milyon insanın istihdamının devam etmesine katkı sağlayacağını ifade etti. 

Program dâhilinde haftanın ilk 3 iş gününde yemeğini restoranlarda yemeğini yiyenler, 10 sterline kadar devlet desteği alabilecekler. Söz konusu rakam, devlet tarafından programa dâhil edilen restoranlara verilecek. 

Yorumlar (0)