Askerleri taşıyan helikopter arıza yaptı! Can kaybı var mı?

Bingöl'de operasyondan dönen askerleri birliğe götürmek için hareket eden helikopter arıza yaptı. Bingöl Valiliği, olay sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığını ifade etti. 

GÜNDEM 09.07.2020, 10:10
Askerleri taşıyan helikopter arıza yaptı! Can kaybı var mı?

Bingöl kırsalında operasyona katılım gösteren askerler için İl Jandarma Komutanlığı tarafından dün akşam saatlerinde askeri helikopter gönderildi. 

Helikopter, askerleri birliğe taşımak amacıyla hareket etti ancak saat 18.00 sularında teknik anlamda bir arıza gerçekleşti. 

7 personel ile 3 mürettebatın yer aldığı öğrenilen helikopter, zorunlu iniş yapmak durumunda kaldı. 

Askeri pilot, ormanlık alana zorunlu inişi başarıyla tamamladı. Olay neticesinde can kaybı veya yaralanmanın olmadığı ifade edildi. 

Söz konusu kaza sonrası JÖH (Jandarma Özel Harekât) timleri olay yerine gönderildi. 

Valilikten açıklama geldi 

Bingöl Valiliğinden konuya ilişkin bir açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 8 Temmuz 2020'de saat 18.00 sularında operasyondan dönen askerleri alan genel maksat helikopterinde teknik bir arıza gerçekleştiği ve helikopterin ormanlık ve sarp alana zorunlu iniş yapmak durumunda kaldığı ifade edildi. 

Açıklamada, helikopterde 7 personel ile 3 mürettebatın yer aldığı belirterek, hayatını kaybeden ya da yaralananın olmadığı bildirildi.

Öte yandan, bölgeye JÖH (Jandarma Özel Harekât) timlerinin gönderildiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)