Varank'tan CHP ve SP'ye: Kafaları basmıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yatırımları durdurun" diyen SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile "Yatırımlar arasında lokanta, eczane ve market bile var" diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e "Bunların kafaları basmıyor" dedi.

EKONOMİ 01.10.2020, 12:00 02.10.2020, 15:23
Varank'tan CHP ve SP'ye: Kafaları basmıyor!

Üretime dönük olmayan tüm yatırımların durdurulmasını isteyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile "300 fabrika açılışı" konusunda "Aralarında lokanta, eczane ve market bile var" diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e yanıt, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, muhalefetin, "komple yeni yatırım" ile "ilave yatırım" arasındaki ayrımı bilmediğini belirterek, bir firmanın birden fazla fabrikası olabileceğini kafalarının almadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Gaziantep'te 300 fabrikanın resmî açılışının ardından yaptığı "300 yatırım arasında lokanta, eczane ve market bile var" sözlerine de yanıt veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Gaziantep sanayicilerinin 15 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını ve 45 bin kişiye doğrudan istihdam sağladıklarını bildirdi.

Mustafa Varank, 300 fabrika arasında "lokanta, eczane ve market" diye küçümsenen 3 yatırımın da yer aldığını, yalnızca bu 3 tesisin 55 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve 170 milyon lira yatırım ile 444 kişiye istihdam sağladığını hatırlattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, organize sanayi bölgelerinde Eylül ayının ilk 25 gününde, son 6 ayın elektrik tüketim rekorunun kırıldığını, üçüncü çeyreğe dair öncü göstergelerin ise güçlü büyümeye işaret ettiğini vurguladı.

Bakan Varank, Eylül ayında İmalat Sanayi PMI (Satın Alma Yöneticileri) Endeksi'nin 52,8 değer ile, 4 aydır eşik değerin üzerine olduğunu, istihdam oluşturma hızının güçlendiğini bildirdi.

Yorumlar (0)