Ücretsiz izin desteği ödemeleri başladı! Kimler faydalanabiliyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan ücretsiz izin desteği ödemelerinin bugün başladığını bildirdi. 

EKONOMİ 08.05.2020, 11:16 08.05.2020, 14:34
Ücretsiz izin desteği ödemeleri başladı! Kimler faydalanabiliyor?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan ücretsiz izin desteği ödemeleri bugün başladı. 

Konuya ilişkin açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.

Bakan Selçuk, aylık 1170 TL'lik ücretsiz izin desteği ödemelerinin bugün başladığını ifade etti. Selçuk, ücretsiz izin desteği dâhilinde 700 binden fazla başvuru aldıklarını söyledi. 

Kısa çalışma ödeneği kapsamında 3 milyon kişinin başvurusunun değerlendirildiğini aktaran Selçuk, 3'üncü faz sosyal yardım programı kapsamında ise şimdiye kadar 620 bin aileye ödeme gerçekleştirildiğini aktardı. 

Ücretsiz izin desteği ne kadar?

Ücretsiz izin desteği 1170 TL olarak belirlendi. İşveren istemesi durumunda işçiyi ücretsiz izne çıkarabilecek. Bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödeme yapılacak.

Ücretsiz izin desteğine kimler başvurabiliyor?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan veya ücretsiz izne çıkan vatandaşlar, ücretsiz izin maaş desteği alabilecek. 

Ekonomi paketi dâhilinde gerçekleştirilen düzenlemeyle birlikte ücretsiz izin verilen kişiler ile 15 Mart gününden sonra işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayan kişilere günlük 39.24 lira yardım sağlanacak. 

Ücretsiz izin desteğine nasıl başvuruluyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izin desteğine nasıl başvurulacağına ilişkin, "İşverenlerimiz, ücretsiz izne ayrılan işçilerimize ilişkin bildirimlerini, SGK’nın https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresi üzerinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı’nı seçerek yapabilirler." açıklamasında bulundu. 

Ücretsiz izin maaş desteği başvurusu çalışanlar tarafından değil, işverenler tarafından gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)