THY, Türkiye ile Latin Amerika arasında hava köprüsü kurdu!

Türk Hava Yolları'nın Türkiye ile Latin Amerika arasında kurduğu hava köprüsü, ticaret hacmini artırdı. Söz konusu hava köprüsü ile birlikte THY, 2019 yılında bir önceki yıla nazaran yüzde 61,5'lik artış işe 35 bin 415 ton posta ve kargo taşımacılığı yaptı. 

EKONOMİ 16.02.2020, 11:59 16.02.2020, 13:32
THY, Türkiye ile Latin Amerika arasında hava köprüsü kurdu!

Her geçen yıl Latinlerin Türkiye'ye duyduğu ilgi katlanarak artmaya devam ediyor. Özellikle inanç turizmi, son dönemlerde Latinlerin Türkiye'ye gelişinde artış sağlarken, 2019 yılında THY, yüzde 85,8 doluluk oranıyla bu pazara yönelik uçuşlar gerçekleştirdi.

THY, Latin Amerika ülkelerine yapılan uçuşlarda, önceki yıla oranla yüzde 18,4'lük artışla 477 bin 275 yolcunun taşımasını üstlendi. Geçen ay ise 1,8 puanlık artışla, doluluk oranlarını yüzde 88,8'e çıkardı. Güney Amerika ve Arta seferlerinde ise THY, geçtiğimiz ay yüzde 25,7'lik artışla 48 bin yolcu taşıdı.

Latin ülkelerine yönelik posta ve kargo taşımacılığında rekor kırıldı

Türk ürünlerin Latin Amerika pazarındaki tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmalar yürütülürken, THY'nin Latin ülkeleriyle doğrudan hava köprüsü kurmasının ticaret hacmine de etkisi büyük oldu. Ticarete yansıyan etki, THY verilerine de yansıdır. Özellikle Latin ülkelerine yönelik posta ve kargo taşımacılığı rekor düzeyde artış gösterdi. 2019'da önceki yıla oranla yüzde 61,5'lik artışla 35 bin 415 ton posta ve kargo taşımacılığı gerçekleştirildi. Aynı zamanda Türk kökenli müteahhitlerin, Latin Amerika ülkelerinde yürütülen toplam 25 projede 975 milyon dolarlık iş hacmi mevcutken, özellikle Şili, Brezilya ve Meksika Türk firmalarının en çok iş imkanı bulduğu ülkeler arasında yer alıyor.

Hangi ülkelere sefer düzenleniyor?
Latin yolcular özellikle inanç turizminde Türkiye'yi tercih ediyor. Latin kökenli turistlerin en sık tercih ettikleri yer ise Efes. THY, Latin Amerika'da Kolombiya'dan Bagota, Küba'dan Hava, Arjantin'den Buenos Aires, Brezilya'dan Sao Paulo ve Venezuela'dan Karakas, Panama ve Meksika'ya seferler yürütüyor. Latin Amerika'dan gelen yolcular Türkiye'ye aynı zamanda İstanbul'dan aktarma yapmak için de geliyor.
 

Yorumlar (0)