TCMB Başkanı Murat Uysal görevden alındı!

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Resmî Gazete'de yer alan karara göre, söz konusu ismin yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal getirildi. 

EKONOMİ 07.11.2020, 08:35 07.11.2020, 16:56
TCMB Başkanı Murat Uysal görevden alındı!

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı) Murat Uysal görevden alındı. Konuya ilişkin karar Resmî Gazete'de yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda, söz konusu ismin yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ın getirildiği bildirildi. 

Bunun üzerine İbrahim Şenel'in Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına atandığı, Nihat Zeybekci'nin de Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine getirildiği ifade edildi. 

Naci Ağbal kimdir?

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Başkanlığına getirilen Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde Bayburt'ta doğdu. 

1989 senesinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Naci Ağbal, aynı yıl Teftiş Kurulu'na dâhil oldu.

Naci Ağbal, 1993 senesinde Maliye Müfettişliği görevine getirilirken, 2003 senesinde ise Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yürütmeye başladı. 

2007 senesinde Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürü olarak göreve başlayan Naci Ağbal, Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) da çalıştı. Naci Ağbal, 2015 senesinde gerçekleştirilen seçimlerden önce söz konusu görevinden ayrıldı. 

Naci Ağbal, AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) ile siyasi kariyerine başladı. AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Bayburt Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giren Naci Ağbal, 13 Eylül 2015 tarihinde ise AK Parti'nin (Adalet ve Kalkınma Partisi) Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 

Naci Ağbal, 64'üncü hükümette Maliye Bakanı olarak göreve başlarken, 65'inci hükümette yeniden aynı göreve atandı. Naci Ağbal, iki senedir Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yürütüyordu. 

Yorumlar (0)