Biden: 74 milyon Amerikalı konuştu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinde zafere yakın olan Demokratların adayı Joe Biden, kendisine oy veren 74 milyon Amerikalının konuştuğunu ve söz konusu kişilerin ülkenin bir araya gelmesini hedeflediğini ifade etti. 

DÜNYA 07.11.2020, 09:05
Biden: 74 milyon Amerikalı konuştu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinde Demokratları adayı olan Joe Biden, Delaware eyaletinde açıklamalarda bulundu. 

Biden, zafer ilan etmek için konuşma yapmadığını ama son verilere göre bu yola doğru ilerlediğini belirterek, net bir çoğunluk ile başkanlık seçimlerini kazanabileceğini söyledi.

"Pensilvanya'da öne geçtim"

Bir gün önce Pensilvanya eyaletinde geride olduğunu ancak şimdi öne geçtiğini kaydeden Biden, Nevada ve Arizona eyaletlerinde de öne geçtiğini ifade etti.

"74 milyon oy aldım"

Biden, Nevada eyaletinde farkı ikiye katladığına dikkat çekerek, toplam 74 milyon oy aldığını ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihinin en çok oy alan başkan adayı olduğunu belirtti.

Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump'a 4 milyon oyluk fark attığını aktaran Biden, sürecin devam ettiğini ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) dört bir tarafında insanların desteğini alabildiği için gururlu hissettiğini ifade etti.

Biden, 4 sene önce düzenlenen başkanlık seçimlerinde kaybedilen sancak eyaletleri şimdi kazanabildiklerine dikkat çekerek, oy sayım işlemlerinin yavaş ilerlediğini söyledi.

"Bu oylar, insanları sesleri"

Oyların yalnızca rakamlarda ibaret olmadığını, aynı zamanda vatandaşlık haklarını kullanan insanların sesleri olduğunu belirten Biden, seçimlere rekor düzeyde katılım olduğunu ve her kökenden ve yaş grubundan insanların oy kullandığını kaydetti.

"Ülkenin bir araya gelmesini istiyorlar"

Biden, 74 milyon Amerikalının konuştuğunu ifade ederek, kendisine oy veren kişilerin Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bir araya gelmesini hedeflediklerini vurguladı.

Oyların tamamının sayılacağını belirten Biden, oy sayım işlemlerini durdurmalarının umurunda olmadığını, en sonunda vatandaşların seslerinin duyulacağını ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ilerleyişini sürdüreceğini aktardı. 

"Koronavirüs kaygı verici boyutta"

Biden, ekonomi ve sağlık yetkilileri ile bir araya geldiğini kaydederek, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kaygı verici bir boyuta ulaştığını ve günlük tespit edilen vaka sayılarının katlanarak arttığını söyledi.

Her gün 200 bin yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiğini belirten Biden, 240 bin insanın pandemi nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekti.

Biden, ülkenin dört bir tarafında ailelerin sevdiklerini kaybettiğini ifade ederek, aileden bir kişiyi kaybetmenin nasıl hissettirdiğini iyi bildiğini ve bunun gerçekten çok derin bir acı olduğunu aktardı. 

"İnsanların hayatlarını kurtarmak için çalışacağım"

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) durdurmak ve insanların hayatlarını kurtarmak için çaba harcayacağını vurgulayan Biden, pandeminin şu anda kontrol altında tutulamadığını, bu nedenle ekonominin de olumsuz etkilendiğini söyledi.

Biden, bu durumdan da birçok vatandaşın etkilendiğini belirterek, başkanlık seçimlerinin ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) halkının ekonomik iyileşme için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğine emin olduğunu ifade etti.

"Vatandaşların hakları daha iyi duruma getirilmeli"

Görüş ayrılıklarında orta yolu bulmaları ve ülke için çalışmaları gerektiğini kaydeden Biden, ihtilaf yerine sıkıntıları çözüme kavuşturmaya yoğunlaşılması gerektiğini belitti.

Biden, siyasetçilerin vatandaşların haklarını daha iyi duruma getirmek için çalışmaları gerektiğine dikkat çekerek, seçmenlerin siyasette yaşanan çatışmanın son bulmasını istediklerine inandığını söyledi.

"Tüm ülkeyi temsil edeceğim"

Başkan seçilmesi halinde bütün Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) temsil edeceğini kaydeden Biden, geleceğin inşası için ciddi bir fırsata sahip olduklarını, birlik ve beraberlik içerisinde her şeyi başarabileceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)