Şekib Avdagiç: Açık ara farkla kazandık

İTO (İstanbul Ticaret Odası) Başkanı Şekib Avdagiç, "İTO tarihindeki en yüksek katılımlı seçim gerçekleştirildi. 195 meclis mensubu ile açık ara farkla kazandık. Biz şimdi, beyaz ve yeni bir sayfa daha açıyoruz." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 09.11.2022, 21:20 10.11.2022, 05:54
Şekib Avdagiç: Açık ara farkla kazandık

İstanbullu firmalar, ülkemizin en büyük odası olan İTO'da kendilerini dört sene süresince temsil edecek olan meclis mensuplarını ve meslek komitesini seçmek için bugün 08.00 itibarıyla Yeşilköy'deki İFM'de (İstanbul Fuar Merkezi) sandığa gitti.

"Açık ara farkla kazandık"

İTO Başkanı Avdagiç, 700 bin mensubuyla ülkemizin en büyük odası olan İTO’da 15 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek başkanlık seçiminden evvel bugün yapılan organ seçimlerine ilişkin konuştu.

Şekib Avdagiç, şu ifadelere yer verdi:

"İTO tarihindeki en yüksek katılımlı seçim yapıldı. 195 meclis mensubu ile açık ara farkla kazandık. İTO mensupları, bu seçimle beraber bir defa daha İstanbul Ticaret Odası'nın akl-ı selimin kalesi olduğunu gösterdi. Biz şimdi, beyaz ve yeni bir sayfa daha açıyoruz. İnanıyorum ki yeni meclisle ülkemize ve kentimize hizmet noktasında çok önemli işlere imza atacağız. 

Neticeler elimize ulaştı. Şu belirtmek isterim ki 81 meslek komitesinde, ezici çoğunlukla kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, 2018'den bu yana ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı rota ve hızda bize tekrar kuvvet vermiştir. 

"Gündelik ve popülist yaklaşımlara prim verilmedi"

İTO Başkanı olarak, yapılan bu seçimin beni en çok mutlu eden tarafı, İstanbullu tüccarların, herhangi bir gündelik ve popülist yaklaşıma prim vermemesidir. Dünyada yaşanan savaş ve salgın gibi krizler karşısında, İstanbul iş dünyası dayanışmayı ve kenetlenmeyi tercih etmiştir. 

Seçim dönemi geride kaldı. Seçim döneminde söylenenler de olanlar da orada kaldı. Tüm mensuplarımızı ve İstanbul iş dünyasını kucaklıyoruz. Tüm meclis mensuplarımızı aynı amaç için çalışacak olan yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz."

Yorumlar (0)