Elon Musk işten çıkarmalara doymuyor

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın satın aldığı sosyal medya firması Twitter, Gana'daki Afrika ofisinin neredeyse bütün personellerini işten çıkardı.

DÜNYA 09.11.2022, 21:54 10.11.2022, 16:42
Elon Musk işten çıkarmalara doymuyor

İngiltere medyasında yer bulan habere göre, firma, Gana'da geçtiğimiz yıl hizmete açılan ofisinde görev yapan yaklaşık olarak 20 kişiyi işten çıkararak geriye tek bir kişi bıraktı.

Twitter Personel Hizmetleri Direktörü Fidelma Callaghan, personellere gönderdiği e-postada, "Firma, maliyetleri azaltma gereksiniminin bir neticesi olarak çalışmalarını tekrar organize ediyor." dedi.

İşten çıkarıldıklarına ilişkin e-postalar, personellerinin kurumsal e-posta adresleri kapatıldığından dolayı kişisel e-posta hesaplarına iletildi.

Firma yönetimi, işten çıkarmaların 4 Kasım tarihinde başlayacağına ilişkin personellerine e-posta iletmiş fakat personelleri bu tarihten evvel başka iş aramamaları hususunda uyarmıştı.

Twitter, Nisan 2021 tarihinde, Afrika kıtası ofisini Gana'da hizmete açmıştı.

44 milyar dolar karşılığında satın almıştı

Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın almasının ardından firmanın 7 bin 500 personelinin işten çıkarılacağına ilişkin haberler, daha evvel medyada yer bulmuştu.

Elon Musk, satın alma sürecinin akabinde ilk olarak Twitter CEO'su Parag Agrawal başta olmak üzere, üst düzey yöneticilerin görevine son vermişti. 

Twitter'ın, geçtiğimiz hafta sonu Hindistan'daki personellerinin yüzde 90'ını işten çıkardığı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)