Twitter’dan beklenen hamle geldi! Hindistan’da rekor sayıda işten çıkarma

Sosyal medya platformu olan Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından, Hindistan ofisinde çalışanlarının yüzde 90’ını işten çıkarıldı.

DÜNYA 07.11.2022, 17:40 08.11.2022, 15:00
Twitter’dan beklenen hamle geldi! Hindistan’da rekor sayıda işten çıkarma

Hindistan’da yaklaşık personeli bulunan sosyal medya platformu, çalışanlarının büyük bir miktarının işine son verdi. Bengaluru, Mumbai ve Yeni Delhi ofislerinde görev yapmakta olan kişilerden yüzde 90’ı işten çıkarıldı.

E-Posta yolladı, çıkarmalar başladı

Öte yandan kurumsal iletişim, kamu politikası ve pazarlama birimlerinde çalışmaya devam eden bazı personellerin de işlerine son verildiği ifade edildi. Twitter idaresi, iş akdinin sone erdirilmesinin 4 Kasım günü başlayacağına yönelik personellerine e-posta yollamıştı.

İşten çıkarmaların, firmanın başarısının devam edebilmesi adına gerekli olduğunu ifade eden e-posta içerisinde, "Twitter'ı sağlıklı bir gidişata kavuşturabilme düşüncesiyle cuma günü global iş gücümüzü düşürebilmek adına zorlu bir zamandan geçeceğiz." ifadesi kullanılmıştı.

SpaceX ve Tesla’nın Üst Yöneticisi olan Elon Musk'ın Twitter'ı toplam 44 milyar dolara almasının ardından firmanın 7 bin 500 personelini işten çıkaracağına yönelik haberler, geçtiğimiz günlerde basında büyük bir yer kaplamıştı.

Yorumlar (0)