Ülkede Kovid-19 alarmı: Kısmi kapanmaya gidildi

Çin'in üçüncü büyük kenti olan Guangcou, koronavirüs salgınının başından beri karşı karşıya kaldığı en büyük vaka artışını kontrol altına almaya çabalıyor. Kentte yaklaşık olarak 5 milyon kişinin yaşadığı metropol bölgelerde kısmi kapanma uygulamasına gidildi.

DÜNYA 09.11.2022, 22:24 10.11.2022, 05:54
Ülkede Kovid-19 alarmı: Kısmi kapanmaya gidildi

Ülkenin güneyinde yer alan Guangdong eyaletinin merkezi olan 18 milyon nüfusa sahip kentte, son 24 saat içinde vaka sayısı 2 bin 500'ü geçti.

Vaka sayısı pandeminin başından beri en yüksek seviyeye çıkarken, kentte yaklaşık olarak 5 milyon kişinin yaşadığı metropol bölgelerde kısmi kapanma uygulamasına gidildi.

Yerel yönetim tarafından gerçekleştirilen açıklamada, karantina altına alınan bölgelerdeki insanlar pazar gününe kadar evlerinden çıkmamaları hususunda uyarılırken, her evden günde bir kişinin alışveriş yapmak için dışarı çıkmasına müsaade edileceği bildirildi.

Kentin büyük kısmında toplu ulaşım araçları durduruldu, okullar tatil edildi.

Bahse konu şehirden diğer büyük kentlere uçuşlar durduruldu.

Son 24 saat içinde 8 bin 335 vaka

Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Çin ana karasında son 24 saat içinde semptom göstermeyen 6 bin 989, gösteren 1.346 vaka saptanırken, günlük vaka sayısı son altı ayın en yüksek düzeyine çıktı.

Vaka sayısının az olmasına ve büyük kısmının semptom göstermemesine karşın karantina tedbirlerinin uygulanması, ülkenin 'sıfır vaka' olarak nitelendirilen katı salgın kontrol tedbirlerini uygulamakta ısrarcı olacağını gösteriyor.

Çin, koronavirüse karşı, vakaları ortaya çıktığı bölgede bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi amaçlayan 'sıfır vaka' stratejisini uyguluyor. Strateji, toplu testler, seyahat kısıtlamaları, karantina, ticaret, imalat ve hizmetler sektöründeki işletmelerin çalışmalarının kısıtlanması gibi geniş ve katı ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler, yaşamın olağan akışına müdahale edilmesinin yanında ekonomik maliyeti yönünden de tartışmalara sebep oluyor.

Yorumlar (0)