Sahipsiz 70 milyon TL, Hazine’ye devredilecek

2019 Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 70 milyon TL'lik ikramiye sahibi henüz ikramiyeyi tahsil etmedi.

EKONOMİ 22.10.2019, 14:58
Sahipsiz 70 milyon TL, Hazine’ye devredilecek

Millî Piyango İdaresinin 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi’nde 70 milyon TL'lik büyük ikramiyenin isabet ettiği "7615536" numaralı tam biletin sahibi halen ikramiyeyi tahsil etmedi. Antalya Şans Oyunları ve Millî Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, ikramiyenin tahsil edilmediği takdirde paranın Hazine ve Maliye Bakanlığına devredileceğini dile getirerek, "70 gün boyunca herkes ceplerini iyi kontrol etsin." diye konuştu.

2019 Yılbaşı Özel Çekilişi’nde büyük ikramiye, İstanbul Üsküdar’da seyyar bayi Ali Özçalımlı’nın sattığı "7615536" numaralı tam bilette çıktı. İkramiyenin isabet etmesinden itibaren 295 gün geçmesine karşın ikramiyeyi kazanan talihli, hâlâ ikramiyesini tahsil etmedi. Biletin zaman aşımına uğrayacağı tarihi belirten sayacı internet sitesine koyan Millî Piyango İdaresi tarafından talihlinin her an parayı almaya gelme ihtimaline karşılık 70 milyon TL ikramiye ödeme şubesinde hazırda duruyor.

Son gün 31 Aralık

Zamanında alınmayan ve zaman aşımına uğrayan ikramiye tutarları, Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce Hazine ve Maliye Bakanlığına devrediliyor. Bu ikramiyeler, Türkiye’nin tanıtımı, savunma sanayisi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, çocuk esirgeme hizmetleri ile olimpiyat oyunlarına hazırlık için kaynak olarak kullanılıyor. Çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde tahsilat zaman aşımına uğruyor. İkramiyeyi kazanan talihlinin tahsilatı yapması için sadece 70 günü kaldı. İkramiyeyi kazanan şanslı kişi en geç 31 Aralık Salı günü saat 17.00’ye kadar Millî Piyango İdaresine biletini sunması şart.

Ne kadar kaybı var?

İkramiyeyi kazanan şanslı, ikramiyeyi hemen alsaydı, mevduata yatırdığında aylık yaklaşık 1,2 milyon TL faiz kazancı sağlayacaktı. Şanslı biletin sahibi parayı almadığı için geçen 295 gündeki faiz kazanç kaybı, yaklaşık 11 milyon TL tutarında.

Bilete ne oldu?

İkramiyeyi kazanan şanslının parayı henüz tahsil etmemesi merak uyandırıcı. İkramiye talihlisinin ya bileti kaybettiği ya yaşamını yitirdiği ya da bileti kontrol etmediği olasılıklaarı üzerinde duruluyor.

Bir kişi aramıştı

Diğer yandan 16 Temmuz günü Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünü bir kişi aradı. Arayan kişi, 70 milyon TL'lik büyük ikramiyenin talihlisi olduğunu, Avrupa’da yaşadığını, Türkiye’ye cenaze için geldiği sırada evinde dosyalar içinde bulduğu ve daha önce satın almış olduğu tam bilete büyük ikramiyenin isabet ettiğini gördüğünü belirtti. Bunun üzerine Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri, arayan kişiden biletin ibrazının gerektiğini, biletin arkasını ciro etmesini, isim, soy isim ve imzasını atarak varsa avukatı veya noter eşliğinde idareye başvurmasını talep etmişti. İlk fırsatta Ankara’ya geleceğini belirten kişi, sonrasında herhangi bir başvuruda bulunmadı.

"Herkes ceplerine iyi baksın"

Antalya Şans Oyunları ve Millî Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, ikramiyeyi kazanan talihlinin neden parasını şu ana kadar almadığını herkesin merak ettiğini belirtti. İkramiyeyi kazanan şanslıya ne olduğunu bilmediklerini, neden parayı almadığına anlam veremediklerini ifade eden Çobanoğlu, "Ancak 70 gün daha gelmezse bu para Hazine’ye aktarılacak. Millî Piyango’nun kuralıdır, satılan bilete ikramiye çıktığında 1 yıl içinde alınmazsa para Hazine’ye aktarılır. Biz gelmesini ümit ediyoruz. Parası kasada bekliyor." diye belirtti.

Millî Piyango tarihinde şu ana kadar alınmayan büyük ikramiye olmadığını hatırlatan Çobanoğlu, "Bu bilet satıldı. İstanbul’da bir bayi sattı. Muhtemelen bilet sahibi ya ikramiye yok, diye bileti attı ya da unuttu, kaybetti. Satılan bir bilet olduğu için başka bir açıklaması yok. Özel bir olay. 70 gün kaldı zaman aşımına. Yılbaşında bilet alan herkes ceplerini iyi kontrol etsin, koydukları yerleri iyi hatırlasın. Özellikle İstanbul’da bu bayiden bilet alanlar dikkat etsin. 70 gün boyunca herkes ceplerini iyi kontrol etsin." dedi.

Yorumlar (0)