Ukrayna, Türk SİHA'larını paylaştı

Baykar Savunma'nın geliştirdiği Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), Ukrayna'ya teslim edildi.

DÜNYA 22.10.2019, 15:02 22.10.2019, 15:17
Ukrayna, Türk SİHA'larını paylaştı

Baykar Savunma ile Ukrayna arasında Ocak 2019'da yapılan anlaşmanın teslimatları yapılmaya devam ediyor. Baykar ve Ukrayna arasındaki 50 milyon dolarlık anlaşma dahilinde Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne tahsis edilmek üzere 6 adet Bayraktar TB2 SİHA, 3 adet yer kontrol istasyonu, MAM-L mühimmatı ve ilişkili ekipmanların tedariki var.

2019 Mart'ında ilk 3'ü teslim edilen SİHAların kalan 3'ü de teslim edildi. Yapılan testlerin de bitimiyle, Ukrayna'nın satın aldığı silahların bütünü Ukrayna Savunma Bakanlığı'na teslim edildi. Ukrayna, testleri biten ve kullanımına başlanan SİHAların fotoğraflarını paylaştı.

ASELSAN da Ukrayna'yla çalışacak

Türkiye ve Ukrayna arasındaki askeri iş birliğine sanayi devi ASELSAN da katıldı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ve beraberindeki ekibi, Ukrayna başkenti Kiev'de 15.si düzenlenen Arms & Security isimli silah ve güvenlik fuarına katıldı. ASELSAN'ın da stand açtığı fuara ve ASELSAN standına ilgi yoğundu. 2017 yılından bu yana Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne yazılım tabanlı taktik telsiz teslimatı gerçekleştiren ASELSAN, Ukrayna'da telsiz üretimi yapılması için anlaşma imzaladı.

Yorumlar (0)