Nebati: Fırsatçılık yapanların canına okuyacağız

Konut satışlarında talep edilen fahiş fiyatlara ilişkin açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Fırsatçılık yapanların canına okuyacağız” dedi. 

EKONOMİ 06.06.2022, 09:55
Nebati: Fırsatçılık yapanların canına okuyacağız

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında sunumlar yaparak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, özellikle konut satışlarında fırsatçılık yapanlara yönelik geniş çaplı bir denetim sürecinin başlatıldığını vurguladı. Denetimlerde şu ana kadar fırsatçılık yapan 65 bin kişiyi tespit ettiklerini dile getiren Nebati, “Fırsatçılık yapan her kim olursa olsun hesabı sorulacak. Fırsatçılık yapanların canlarına okuyacağız” ifadelerini kullandı. 

“İnternet sitelerine sahte ilanlar koyup, algı oluşturmaya çalışanlar var”

İnternet siteleri üzerinden hayali ilanlar paylaşıldığını dile getiren Nebati, “Bu tür algı operasyonlarına da sıklıkla rastlıyoruz. İnternet sitelerine sahte ilanlar koyup, yüksek fiyatlar yazarak bir nevi algı oluşturmaya çalışanlar var. Bu tarz hamlelerle de piyasadaki fiyatları yukarıya çekmeye çalışıyorlar. Adam, olmayan bir evin fotoğrafını internet sitesine yükleyip uçuk bir fiyat yazıyor. Bu evin fiyatını her gün düzenli olarak artırıyorlar. Diğer konut sahipleri de onu baz alarak bu kez kendi de fiyatını güncelliyor” şeklinde konuştu. 

Kur korumalı vadeli mevduat sistemi devam edecek mi?

Açıklamalarında kur korumalı vadeli mevduat sistemine ilişkin de bilgiler veren Bakan Nebati, “Kur korumalı mevduat sisteminde önemli rakamlara erişmeye devam ediyoruz. Geçen cuma itibariyle bu sistemin bizim bütçemize maliyeti yalnızca 21.1 milyar lira olarak tespit edildi. Bu sistemi hayata geçirmeseydik bizim zarar maliyetimiz 411 milyar liraya kadar ulaşacaktı. Kur korumalı vadeli mevduat sistemine devam edeceğiz” dedi. 

2023 sonunda enflasyon beklentisi yüzde 19,9

3 gün boyunca devam eden Kızılcahamam kampında, bu yaz beklenen turizm gelirleri ve sonbahar itibariyle tarım sektöründe görülecek olan verim artışının ülke içi piyasaları yeniden hareketlendireceği vurgulandı. Öte yandan kampta yapılan sunumlarda, yüksek seviyelere erişen enflasyonun baskılanması amacıyla sene sonuna kadar çeşitli araçların devreye sokulabileceği belirtildi. Sunumlarda, enflasyon rakamlarının düşürülmesine yönelik önemli faaliyetler yürütüldüğü belirtilerek, 2023 yılının sonu itibariyle hedefin yüzde 19,9 olduğu duyuruldu. Bakan Nebati, bu sene sonu için enflasyon hedeflerinin yüzde 48-49 bandında seyrettiğini açıkladı. 

Yorumlar (0)