Kuzey Kore fırlattı, Güney Kore ile ABD yanıt verdi!

Kuzey Kore'nin önceki gün kısa menzilli balistik füze denemelerine yanıt gecikmedi. ABD ile Güney Kore, Doğu Denizi olarak da adlandırılan Japon Denizi yönüne doğru 8 balistik füze fırlattı. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, "Pyongyang yönetimi, bu restleşmeden kazançlı çıkan taraf olamayacak." dedi.

DÜNYA 06.06.2022, 09:48 06.06.2022, 10:09 Hakan Öksüz
Kuzey Kore fırlattı, Güney Kore ile ABD yanıt verdi!

Kuzey Kore, önceki gün başkent Pyongyang yakınlarından peş peşe 8 balistik füze fırlatmıştı. Bu füze denemeleri, ABD ile Güney Kore'nin düzenlediği ortak askeri tatbikattan yalnızca 3 gün sonra yapılmıştı. 

Yaklaşık yarım saat içinde gerçekleştirilen denemeler hakkında "olağan dışı" yorumunda bulunan Japon yetkililer, "Kuzey Kore'nin balistik füze kapasitesinin geliştiği görülüyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kuzey Kore yönetimine mesaj verildi

Pyongyang yönetiminin füze denemelerine yanıt, ABD ve Güney Kore'den geldi. İki müttefik ülke, Japon Denizi'nde balistik füze denemesi yaptı. Doğu Denizi olarak da adlandırılan Japon Denizi yönüne doğru 8 balistik füzenin fırlatıldığı kaydedildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı bu denemelerin, 8 kısa menzilli balistik füze fırlatan Kuzey Kore yönetimine bir mesaj olduğunu bildirdi. ABD ile Güney Kore'nin füze denemeleri, saat 04.45 civarında gerçekleştirildi.

7 füze Güney Kore'ye, 1 füze ABD'ye ait!

Kuzey Kore'nin tahriklerine cevap vermeye devam edeceklerini belirten Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, "Pyongyang yönetimi, bu restleşmeden kazançlı çıkan taraf olamayacak." ifadelerini kullandı. Açıklamaya göre fırlatılan 7 füzenin Güney Kore'ye, 1 füzenin de ABD'ye ait olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)