Müteahhitlerden boykot: 24 Eylül'e kadar bütün inşaatlar durduruldu

Müteahhitler ile çimentocular arasındaki anlaşmazlığın ardından çıkan boykot kararı neticesinde müteahhitler, geçici olarak inşaatları durdurma kararı aldı.

EKONOMİ 09.09.2021, 17:57 10.09.2021, 16:12
Müteahhitlerden boykot: 24 Eylül'e kadar bütün inşaatlar durduruldu

Müteahhitler, çimento sektörüne ilişkin eleştirilerin ardından geçici olarak inşaatları durdurma kararı aldı. 

İnşaatlar durduruldu

Çimento fiyatlarında yaşanan anormal artışlardan dolayı şikayet eden müteahhitler 24 Eylül’e kadar inşaatları durdurdu. Konuya ilişkin İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'ndan gelen açıklamada, çimento sektöründe fahiş fiyat artışları uygulandığını, buna ilişkin defalarca açıklama yaptıklarını fakat hiçbir sonuç elde edilemediği dile getirdi.

24 Eylül'e kadar devam edecek

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada “Türkiye’de, inşaat sektöründeki pek çok malzemeye döviz ve enflasyon artışının üstünde zamlar yapılmış, bilhassa çimento sektöründe fahiş fiyatlara varan zamların yapılması, kamu ve müteahhitlik sektörü adına artık kabul edilemez bir noktaya ulaşmıştır. İnşaat sektörünün maruz kaldığı fahiş fiyat artışlarını; Ticaret Bakanımız başta olmak üzere ve diğer ilgili bakanlarımıza pek çok kez aktardık, ne yazık ki fiyatlara olumlu yansıyan bir sonuç alamadık. Çimento fiyatlarında özellikle yaşanan tekelci fiyatlar ve keyfiyete bağlı zamlar, artık bardağı taşıran son damla haline gelmiştir. İnşaat sektörü olarak, en demokratik hakkımız olan “İş Bırakma ve Boykot” hakkımızı, ülkemizin son dönemde, doğal afetlerle mücadele ettiği bu günlerde baskı aracı olarak kullanmayı uygun bulmadık. Bu sebeple yaşadığımız bütün problemlere rağmen sabrettik. Fakat, basın ve sosyal medya üzerinden mücadelemizi sürdürerek çimento sektörünün özellikle fahiş zamları geri çekmesi amacıyla verdiğimiz mücadeleye, çimento sektörü tarafından yeni bir zamla karşılık verilmiştir. Türkiye, “İş Bırakma ve Boykot” haricinde inşaat sektörüne bir seçenek bırakmamıştır. Çimento sektörünün fahiş ve haksız fiyat artışlarına sessiz kalmayarak 24 Eylül tarihine kadar inşaatlarımızı durduruyoruz” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)