İstanbul'da 'tsunamiden kaçış' tabelaları

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Marmara Denizi'ne kıyısı olan ilçelerdeki sahillere 'tsunami tahliye yolu' tabelaları asıyor.

GÜNDEM 09.09.2021, 18:09
İstanbul'da 'tsunamiden kaçış' tabelaları

İBB, Kentsel İyileştirme ve Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanlığı, Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Kandilli Rasathanesi, BDTİM'den (Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme Merkezi) hocaların danışmanlığında, ağustos ayının 2. haftasından itibaren tsunami tahliye yolları yönlendirici bilgi panolarının ve tabelaların montajlarına başladığını duyurdu.

Tsunami riski bulunan 17 ilçenin tahliye planları ve tsunami risk analizlerine ilişkin, her birine öznel harita ve raporlar üretildiği kaydedilen açıklamada, tsunami etkisi altında kalacak her bir ilçe için tespitler yapıldığı belirtildi.

Pilot ilçe belirlendi

Bu çerçevede pilot uygulamaları hayata geçirmeye yönelik olarak seçilen Büyükçekmece ilçesinde 40 sokak ve caddeye 27 tahliye yolu, 59 noktada tahliye yoluna yönlendiren işaret tabelası, 27 konuma ise (tahliye yollarının sonuna) 'Güvenli Bölge'ye ulaşıldığını gösteren tabela ve 31 ayrı konuma da bilgilendirme panosu asıldı.

Uzmanlar, Büyükçekmece ilçesi tsunami uygulama projesi ile paralel bir proje dosyalarını hazırlayıp, tsunami riski altındaki Marmara Denizi'ne kıyısı olan diğer 16 ilçeye de AFAD İstanbul İl Müdürlüğü ile koordineli bir biçimde İBB UKOME onayına sunulacağı, yönlendirici levhalar ve bilgi panolarının montajlarının gerçekleştirileceği aktarıldı.

Yorumlar (0)