Merkez Bankası'nın faiz kararına dolar/TL'nin tepkisi!

FED’in faiz kararı sonrasında döviz kurunda durum güncellemeleri yaşanıyor. Piyasalarda beklentiler dahilinde gerçekleşen faiz artışının ardından Türk lirası zaman zaman değer kaybetmeye devam ediyor. Merkez Bankası, bugün politika faizi kararını açıkladı ve faizi yüzde 14'te sabit tuttu. Bu kararın ardından piyasalarda yukarı doğru bir hareketlilik başladı. İşte piyasalardaki 17 Mart döviz kuru…

EKONOMİ 17.03.2022, 14:36 18.03.2022, 09:21
Merkez Bankası'nın faiz kararına dolar/TL'nin tepkisi!

FED’in dün açıkladığı faiz artırımından sonra piyasalar da beklendiği şekilde güncellenmeye devam ediyor. Zaman zaman değer kaybeden Türk lirası, günün çoğunluğunda yatay seyirde ilerliyor. 



Faiz kararından sonra piyasalarda yukarı doğru hareketlenme

ABD Merkez Bankası (FED) faiz artırımı kararı aldı. Bu kararın ardından ise gözler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ile İngiltere Merkez Bankası’na (BoE) çevrildi. Yaklaşık yarım saat önce aylık politika faizini açıklayan TCMB, faizi sabit tuttuğunu bildirdi. Bu haberin ardından piyasalarda yukarı doğru hareketlenme başladı. 

Yüzde 14'lk politika faizi sabit bırakan Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Dolar/TL 14,76-14,79 civarında işlem görürken, euro/TL ise 16,35 düzeyinde değerleniyor. Dolar endeksi bu noktada 98,4 seviyesinde seyrederken, önceki kapanıştan sonra euro/dolar paritesi ise kapanışın üzerinde 1,1040'tan alıcı buluyor.

Yurt içindeki yatırımcılar her hafta olduğu gibi bu hafta da yatırım konusunda hem Türkiye’den hem de ABD’den gelecek verileri bekliyor. Uzmanlar ayrıca bugün gerçekleştirilecek olan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’nin konuşmasına da dikkat çekiyor. Euro Bölgesi’ndeki enflasyon ve ABD’deki sanayi üretimi rakamlarının takip edilmesi gerektiğini dile getiren ekonomistler, dolar endeksinin teknik açıdan 99,4 seviyesini “önemli direnç”, 98’i ise “destek” olarak betimliyor. 

FED, 3 sene sonra faiz artırımına gitti

Öte yandan FED, Türkiye saati ile dün akşam yaptığı açıklamada politika faizinde 25 baz puan artışa gitti. Bu şekilde banka, 3 sene sonra ilk kez artış yapmış oldu.

Yorumlar (0)