Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, 2022’nin üçüncü faiz kararını açıkladı. Bugün toplanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini %14’te sabit bıraktı.

EKONOMİ 17.03.2022, 14:00 14.04.2022, 14:00
Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, merakla beklenen faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası, faizi yüzde 14'te sabit bıraktı

Merkez Bankası, 2022’nin üçüncü faiz kararını açıkladı. Bu senenin son toplantısında politika faizi yüzde 14’te sabit bırakan Merkez Bankası, bugünkü toplantıdan sonra da politika faizini %14’de sabit bıraktıklarını açıkladı.

2022'nin ilk iki ayında da sabit bırakılmıştı

ABD Merkez Bankası, 3 sene sonra ilk kez dün faiz artırımına gitti. Bu açıklamanın ardından ise gözler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na çevrilmişti. Bugün toplanan TCMB yetkilileri, toplantıyı sonlandırmalarının ardından politika faizini duyurdu. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bir araya gelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini sabit bıraktı. 2021 Aralık ayında yüzde 14’e indirilen faiz, Ocak ve Şubat 2022’de de sabit bırakılmıştı.



Kavcıoğlu’nun yıl dönümü

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, başkanlık koltuğundaki ilk senesini 19 Mart 2022’de tamamlıyor. Kavcıoğlu’nun göreve gelmesinin ardından düzenlenen 6’ncı toplantıda faiz düşürülmüştü. 2021’deki eylül, ekim, kadım ve aralık aylarının tümünde 1’er olmak üzere toplamda 5 puanlık faiz indirimine gidilmişti. Böylelikle Kavcıoğlu’ndan önce yüzde 19 olan politika faizi yüzde 14’e gerilemişti. 

Nebati: “Enflasyon düşecek”

Konuşmalarında sık sık enflasyonun düşeceği zaman dilimine değinen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaz aylarından itibaren düşüşün yaşanacağını ve normalleşmenin başlayacağını dile getiriyor. Nebati, son açıklamasında, “Enflasyon 2022 sonu itibarıyla belirli bir seviyeye gelecek. 2023’teki seçimlerde ise tek haneye indirmek konusunda kararlıyız. Bu konuda gerekeni yaptığımızı biliniz.”

Yorumlar (0)