Kripto paralarda hareketlilik! Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne?

Kripto para piyasalarında yükseliş sürüyor. Peki Bitcoin, Ethereum ile Altcoin’lerde son durum nasıl? BTC, XRP ve ETH ve kaç dolar/TL oldu? İşte detaylar…

EKONOMİ 18.10.2021, 10:30
Kripto paralarda hareketlilik! Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne?

Yeni haftaya da yükselişle başlayan kripto para piyasaları, son 1 gün içinde binde 6 değer kazandı ve piyasa değeri toplam 2.6 trilyon doların üstüne çıktı. 

Bitcoin’in piyasa hakimiyetinde yükseliş

Son verilere göre, Bitcoin'deki değer kazancı yüzde 2.6 olarak kayıtlara geçerken, BTC'nin fiyatı 62 bin 508 dolara, piyasa hakimiyeti de yüzde 45.18'e yükseldi. 

Ethereum’da ise değişiklik yaşanmadı. Ethereum’un fiyatı binde 2 değer kazancıyla birlikte 3 bin 881 dolar olarak kayıtlara geçti.

Bir diğer kripto para birimi Ripple, son 1 günde gerileyen kripto para birimlerinden biri oldu. XRP'nin fiyatı, yüzde 3.5 değer kaybıyla beraber 1.09 dolara geriledi. 

Dogecoin, yüzde 1.4 değer kazanırken, DOGE'un fiyatı 24 cent civarında geziniyor. 

El Salvador’da BTC’ye yoğun talep

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador’da, Chivo isimli bir kripto para cüzdanı çıkartıldı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, El Salvador’da BTC talebinin, doları geride bıraktığını ifade etti. 

Bukele, Chivo ağına 16 Ekim'de, 3 milyon doları aşkın havale yapıldığını açıkladı.

Yorumlar (0)