Kamu işçilerinin ödemeleri bugün başlıyor

700 binin üzerinde kamu işçisine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan haber var. 13 günlük ilave ödemeler bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlanıyor.

EKONOMİ 29.01.2021, 10:35 30.01.2021, 14:02
Kamu işçilerinin ödemeleri bugün başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın Resmi Gazete’de yayımlanması sonrası kamuda çalışan 700 binin üzerindeki işçilerin hesaplarına yatırılacak ilave ödemeler, kamu kurumları tarafından bugünden itibaren işçilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

Birinci ilave ödemenin 13 günlük ilk taksidinin bugün ödeneceğini bildiren Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ikinci taksidin ise 11 Mayıs 2021 Salı günü işçilerin hesaplarına yatırılacağını, yeraltı maden işçilerinin ilave ödemelerinin tamamının ise 24 Aralık 2021 Cuma günü ödeneceğini bildirdi.

Kamu işçilerine verilen ilave ödemelerin 52 günlük olduğunun altını çizen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ilave ödemelerin senede 2 defa yayınlandığını ve 2'şer taksit ile ödendiğini kaydetti.

Zehra Zümrüt Selçuk, devlet ve devlete bağlı kurumlarda çalışan işçilere ilave ödeme yapılmasına dair 6772 sayılı Kanun gereğince kamu işçisine yapılan ilave ödemelere, taşerondan kadroya geçiş yapan işçilerin de dâhil olduğu bilgisini verdi.

Bakan Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Türkiye için değer üreten, Türkiye'nin kalkınmasında büyük emekleri olan işçilerin yanında olmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)