Kadın girişimcinin evde geliştirdiği formül yurt dışına açıldı

Özel sektörde çalışırken, boş zamanlarında evinde bitkisel kozmetik ürünler için formüller geliştiren Buket Erten, aldığı destekle 2021 yılında kendi şirketini kurdu. Geliştirdiği formülle katıldığı bir yarışmada ikincilik ödülü kazanan Erten, kendi markasıyla Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan'a ihracat yapmaya başladı.

EKONOMİ 25.05.2024, 12:32 Melina Ay
Kadın girişimcinin evde geliştirdiği formül yurt dışına açıldı

Ege Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu olan Buket Erten (44), Buket Kimya Kozmetik firmasının kurucusudur ve 20 yıl boyunca özel sektörde laboratuvarlarda çalışmıştır. Kimya alanında kendini geliştirdikten sonra katıldığı bir eğitim programı sayesinde, işten kalan zamanlarında evinde aromatik ve sabit yağlar kullanarak formüller geliştirmeye başladı. Bu formüllerle cilt üzerindeki kızarıklıklar ve kaşıntılar için cilt bakım ürünleri geliştirdi. Ailesinin desteğiyle 2021 yılında Kadın Girişimci Platformu'ndan makine ve ekipman desteği alan Erten, kendi firmasını kurdu. Firma bünyesindeki laboratuvarında ürünlerini geliştirerek “Luce & Mazzo” markası altında satışa sundu. 2022 yılında, doğal ve aromatik yağlar kullanarak 72 saat nemlendirici özelliğine sahip ve ciltte ince çizgi oluşumunu önleyen krem ve serum üreterek bir yarışmaya katıldı ve ikincilik ödülü kazandı. Başarısını yurtiçi satışlarının ardından Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan'a ihracat yaparak devam ettirdi.

Bütün aşamalarla ilgileniyor

Formülasyon geliştirilirken kutu etiket tasarımları ve markanın başlangıç aşamasında yapılması gereken tüm ön hazırlıkları kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini belirten Erten, “Kendi markamızla satış yapmanın yanı sıra, farklı markalara da fason üretim yapıyoruz. Markaların ürünlerini özenle hazırlayıp paketlenmiş şekilde onlara sunuyoruz” dedi.

4 ülkeye ihraç ediyorlar

Sadece kadınlardan oluşan 5 kişilik bir ekiple üretim yaptıklarını belirten Erten, “Ürünlerimizi Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan’a ihraç ediyoruz. Özellikle Amerika’ya gönderdiğimiz ürünler arasında cilt bakım ürünleri ön planda. Orada daha çok anti-aging özellikli kremler ve nemlendirici ürünler talep ediliyor. Ayrıca, atopik cilt sorunları Amerika’da yaygın olduğu için yoğun nemlendirici ürünlerimiz büyük ilgi görüyor. Hollanda’da ise hem nemlendirici hem de serum talepleri ağırlıkta. Hollandalı müşterilerimiz cilt bakımında serum ürünlerini tercih ediyorlar. Danimarka’ya ise su kalitesinin düşük olması nedeniyle daha çok saç bakım ürünleri, şampuan, saç kremi ve saç bakım yağları gönderiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Doğal içerikli olanları tercih etmeliler”

Kendi markası bünyesinde tamamen sağlıklı bitkisel ürünlerden oluşan kozmetik grubu üreten Erten, cilt bakımı konusunda da açıklamalarda bulundu. Özellikle limonun cilt üzerinde botoks etkisi gösterdiğini belirten Erten, “Cilt bakımı çok önemli. Kadınlara tavsiyem, anti-aging özellikli ürünler kullanmalarıdır. Gündüz evden çıkmadan ve gece yatmadan önce cilt mutlaka temizlenmeli. Ürünlerin içeriklerini kontrol ederek doğal içerikli olanları tercih etmeliler” diye konuştu.

Yorumlar (0)