İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri hesaplarda olacak!

Kasım ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri, 4 Aralık Cuma günü hesaplarda olacak. 

EKONOMİ 30.11.2020, 13:12
İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri hesaplarda olacak!

Merakla beklenen sorunun yanıtını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk verdi. 

Bakan Selçuk, Kasım ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin, 4 Aralık Cuma günü banka hesaplarında olacağını duyurdu. 

Selçuk, IBAN bilgisine sahip olmayan kişilere PTT aracılığıyla ödemeleri gerçekleştirileceğini bildirdi. 

Aralık ayının sonuna kadar uzatılmıştı

31 Ekim Cumartesi günü sona ermesi beklenen işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneğinin süresi 2 ay daha uzatılmış, söz konusu süre 31 Aralık Perşembe gününe kadar uzatılmasına karar verilmişti. Konuya ilişkin karar Resmî Gazete'de de yayımlanmıştı. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği süresinin 31 Aralık Perşembe gününe kadar uzatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) etkilerini azaltmak ve istihdamı muhafaza etmek için Sosyal Koruma Kalkanı ile hem çalışanlara hem de işverenlere destek verildiğini ifade etmişti.

Erdoğan süreyi daha da uzatabilir

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) onaylanan torba yasaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa çalışma ödeneğini 30 Haziran Çarşamba gününe kadar uzatabileceği belirtilmişti. 

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalı vatandaşların normal çalışma sistemlerine geçmeleri durumunda işverene sağlanan prim desteği süresinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 30 Haziran Çarşamba gününe kadar uzatılabileceği aktarılmıştı. Öte yandan, prim desteğinin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılandığı anımsatılmıştı. 

Ücretsiz izne çıkarılanlara günde 39 lira

İşveren tarafından istihdam edilen ve ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara günlük 39.24 TL verileceği ifade edilmişti. Söz konusu kapsama giren, fakat başvurusuna onay verilmediğini söyleyen kişilere de bu şartlar altında hane başına 34.34 TL verileceği belirtilmişti. 

İşe başladığı günden beri fiili şekilde çalıştırılacak olan sigortalılara İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günde 44.15 TL verileceği, işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılacak olan kişilere ise söz konusu fondan günde 39.24 TL verileceği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)