FTX işlemleri durduruyor

Kripto para borsalarından FTX'in ABD sitesinde işlemlerin birkaç gün içerisinde durdurulabileceği açıklandı. FTX CEO'su Sam Bankman-Fried ise kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, firmanın yaşadığı likidite problemine dair, "Her şeyi batırdım, çok daha iyisini yapmalıydım. Üzgünüm." dedi.

EKONOMİ 11.11.2022, 00:48 11.11.2022, 18:13
FTX işlemleri durduruyor

Sitede yer alan açıklamada, "FTX ABD'de işlemler birkaç gün içeresinde durdurulabilir. Kapatmak istediğiniz pozisyonları lütfen kapatın. Para çekme işlemleri açık tutulacak." uyarısına yer verildi.

Bahse konu uyarı, FTX'in likidite sorunu yaşadığı bir dönemde geldi.

Diğer yandan, FTX CEO'su Bankman-Fried, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, firmanın yaşadığı likidite problemine dair, "Her şeyi batırdım, çok daha iyisini yapmalıydım. Üzgünüm." dedi.

Gelişmelere dair şeffaf ve daha sık iletişim kurması gerektiğini kaydeden Bankman-Fried, an itibarıyla bir numaralı önceliğinin kullanıcılar için en doğrusunu yapmak olduğunun altını çizdi.

Bankman-Fried, likiditeyi artırabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını fakat başarılı olacaklarına ilişkin bir söz veremeyeceğini belirtti.

ABD medyasında dün yer bulan habere göre, Bankman-Fried nakit kaynağı bulunamaması durumunda firmanın iflas müracaatında bulunmak mecburiyetinde kalabileceği hususunda FTX yatırımcılarını uyarmıştı. FTX CEO'su, 8 milyar dolarlık bir açık olduğunu bildirmişti.

Binance vazgeçmişti

Binance İcra Kurulu Başkanı ve Kurucusu Changpeng Zhao, geçtiğimiz salı günü FTX’i satın almayı planladıklarını duyurmuştu. Zhao, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, FTX’in Binance’ten yardım talep ettiğini kaydetmişti. FTX’in likidite problemi yaşadığının altını çizen Zhao, "Kullanıcıları korumak için FTX'i tamamen satın almak ve likidite problemini gidermeye yardımcı olmak maksadıyla bağlayıcı olmayan nitelikte bir niyet mektubuna imza attık." demişti fakat Binance, çarşamba günü söz konusu satın almadan vazgeçtiğini açıklamıştı. Binance tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ABD'deki tahkikat iddiaları ve yanlış kullanılan müşteri fonları ile ilgili son haberlere ek olarak kurumsal değerlendirme neticesinde FTX'i olası satın alma sürecinin durdurulmasına karar verildiği ifade edilmişti. Açıklamada, İlk etapta umudumuz, FTX kullanıcılarına likidite sağlamada destek verebilmekti fakat problemler bizim kontrolümüzün veyahut yardım etme kabiliyetimizin çok ötesinde." yorumunda bulunulmuştu.

SES (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), CFTC (Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın ise FTX hakkında tahkikat başlattığı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)