Erdoğan: 5,5 milyon vatandaşın borcu silinecek

Erdoğan, "Halkımızın bir bölümünün icra takibine maruz kalmasına sebep olan 2 bin TL ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022 tarihinden evvel icra takibi başlatılmış olan 2 bin TL ve altındaki alacakların gider olarak gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibinde olan yaklaşık olarak 5,5 milyon kişi icra takibinden kurtarılacak. Hükümet olarak almış olduğumuz bu kararın yasal düzenleme adımını, önümüzdeki ay TBMM'nin açılmasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nın meclis grupları ivedilikle atacaktır." dedi.

EKONOMİ 05.09.2022, 22:53
Erdoğan: 5,5 milyon vatandaşın borcu silinecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın akabinde önemli açıklamalar yaptı.

"Yunanistan muhatabımız değil"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Yunanistan ne askeri ne ekonomik ne siyasi açıdan bizim dengimiz olmadığından dolayı muhatabımız da değildir. 

"Enflasyonu sene sonuna doğru yüzde 20'lere düşürmeyi hedefliyoruz"

Cari fazla, ihracat, üretim, istihdam, yatırım esasına dayanan Türkiye Ekonomi Programı'na uygun bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Sayılar da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Enflasyon oranlarını önce 40'lı, akabinde 30'lu, sene sonuna doğru 20'li sayılara düşürmeyi ve Türkiye'yi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı hedefliyoruz. Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarını artırmaya, sosyal yardım programlarını yepyeni bir anlayışla genişlemeye dek çok sayıda tedbiri uygulamaya alacağız. Orta Vadeli Program'ın sonunda milli geliri 1 trilyon doların üzerinde çıkarmayı amaçlıyoruz. 

"5,5 milyon kişi icra takibinden kurtarılacak"

Yurttaşlarımızın bir bölümünün icra takibine maruz kalmasına sebep olan 2 bin TL ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022 tarihinden evvel icra takibi başlatılmış olan 2 bin TL ve altındaki alacakların gider olarak gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibinde olan yaklaşık olarak 5,5 milyon yurttaşımız icra takibinden kurtarılacak. Hükümet olarak almış olduğumuz bu kararın yasal düzenleme adımını, önümüzdeki ay TBMM'nin açılmasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nın meclis grupları ivedilikle atacaktır.

"Sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına kaynak aktardık"

Yaşam destek cihazlarına bağlı olan kişilerin ve kronik hastaların yaşadığı hanelere, doğal gaz desteği yüzde 5 daha fazlasıyla yapılacak. 2022-23 eğitim öğretim döneminde ihtiyaç sahibi ailelerimize daha etkin destek için sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına kaynak aktardık. 

"6 bin doktor başvurdu"

Sağlık sisteminin daha da iyileştirilmesi için uygulamaya aldığımız 'Beyaz Reform'un meyvelerini, 6 bin doktorumuzun kamuya dönmek için başvurularıyla almaya başladık."

Yorumlar (0)