Dolar kuru bugün ne kadar? (27 Aralık dolar-euro fiyatları)

Dolar - euro kurunda durum ne? 27 Aralık Dolar kuru ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum ne? İşte detaylar…

EKONOMİ 27.12.2021, 10:06 27.12.2021, 17:43
Dolar kuru bugün ne kadar? (27 Aralık dolar-euro fiyatları)

Geçen hafta, sert düşüşlerin yaşandığı döviz kurları, 2021’in son haftasına yatay bir seyirle başladı.

Döviz kuru haftaya yatay seyirle başladı

Geçtiğimiz hafta pazartesi gününde yaşanan 18,40 zirvesinin ardından 5 gün içinde yüzde 40 civarında gerileyen dolar/TL kuru, bugün 11 TL’nin üstünde işlem görüyor. Euro/TL de 13,06 seviyelerinde değerleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur korumalı mevduat hesabıyla kurda yaşanan spekülasyona dur dediklerini söyledi ve "Ekonominin işleyişi ve ülke gerçekleriyle bir ilgisi bulunmayan kur spekülasyonuyla karşı karşıya kaldık. Biz de bunu bir saat içinde atıverdik. Faiz, fakiri daha fakir, zengini ise daha zengin yapar. Faiz neden, enflasyon sonuçtur. İnşallah biz, bu çarkı da bozacak ve milletimizi asli hedeflerine kavuşturacağız" sözlerini kullandı

Yurt dışında ön plana çıkan bir verinin bulunmadığı haftanın ilk gününde, ülke içinde kapasite kullanım oranı verileri takip edilecek.

Borsa geçen haftayı yüzde 9,27 değer kaybıyla kapattı

Geçen hafta borsa, yüzde 9,27 değer kaybıyla haftayı kapattı. Borsa İstanbul AŞ, BIST-50 endeksindeki paylarda, dünkü açığa satışlarda yukarı adım kuralının bugün de süreceğini açıkladı. Bu kapsamda, açığa satış işlemi gerçekleştirilebilen paylarda açığa satışlar, söz konusu satışa konu olacak sermaye piyasasının son işlem fiyatından daha yüksek bir fiyattan gerçekleştirilebilecek.

Yorumlar (0)