Cevdet Yılmaz açıkladı: İşte memur ve memur emeklisi için zam oranı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ocak ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacak zam oranını açıkladı. Detaylar haberde...

EKONOMİ 23.12.2023, 11:41 23.12.2023, 11:49 Hakan Öksüz
Cevdet Yılmaz açıkladı: İşte memur ve memur emeklisi için zam oranı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yılın son haftasında kararını verecek. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret tarifesi netleşti. Asgari ücretle birlikte memur, memur emeklisi ve işçi emeklisi maaşları da artacak. Memur ve emeklinin yeni yılda ne oranda zam alacağı merak ediliyordu. Açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

Cumhurbaşkanlığının 2024 yılı bütçesinin TBMM'deki görüşmelerinde kürsüye çıkan Cevdet Yılmaz, daha önce enflasyonun üzerinde maaş artışı yaptıklarını, yeni yılda da buna devam edeceklerini vurguladı. Yılmaz, emekli maaşlarına geçen yılın başında yüzde 30, temmuzda ise yüzde 25 zam yapıldığını kaydetti. 

"Yüzde 50 civarında zam yapılacak"

Memurlar ile memur emeklilerinin maaşlarına 2024 yılında yapılacak zam oranına değinen Yılmaz, "Toplu sözleşmede belirlenen artış oranının üzerine enflasyon farkı da eklenecek. Dolayısıyla ocak ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 50 civarında zam yapılmış olacak." dedi.

Yorumlar (0)