Bitcoin toparlanıyor mu? Kripto piyasasında son durum!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 17 bin 600 dolar civarına iğne attıktan sonra yeniden yükselişe geçti. Analistlere göre bu yükseliş, düşüşün onaylanması anlamına gelebilir. İşte kripto piyasasındaki son durum...

EKONOMİ 19.06.2022, 14:19 Hakan Öksüz
Bitcoin toparlanıyor mu? Kripto piyasasında son durum!

2021'in sonundan itibaren düşüşe geçen kripto piyasası, Haziran ayının başında yaşanan çöküşün şokunu üzerinden atmaya çalışıyor. Önceki hafta 30 bin dolar civarında seyreden Bitcoin (BTC), hızlı şekilde 20 bin dolar bandına inmişti. Düşüşünü sürdüren BTC, 17 bin 600 dolar civarına iğne attı.

2020 yılının Aralık ayından beri ilk defa 18 bin doların altına inen BTC, yatırımcıları korkuttu. Küresel çapta yaşanan gıda ve akaryakıt krizi nedeniyle riskli varlıklardan kaçan yatırımcılar, daha güvenli limanlara sığınmayı tercih ediyor. Yüksek fiyat oynaklığıyla tanınan lider kripto para birimi Bitcoin, bu ekonomik koşullardan dolayı büyük oranda satış yedi.

Bitcoin, düşüş öncesi son düzeltmeyi mi yapıyor?

Son saatlerde toparlanan Bitcoin, yeniden 19 bin 800 dolar civarına çıktı. Uzmanlara göre yaklaşık 2 bin dolarlık bu yükseliş, daha derin düşüşlerin kapıda olduğunun teyit edilmesi anlamına geliyor. Analistler, yeniden yükselişe geçerek direnç seviyesini test eden Bitcoin'in, buradan ret yemesi halinde hızla 15 bin dolar civarına inebileceğini aktarıyor.

Kripto piyasasının toplam değeri, 800 milyar dolara indi!

Piyasanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, son 1 hafta içinde yaklaşık yüzde 30 değer kaybetti. Piyasa değeri 370 milyar dolara gerileyen Bitcoin, kripto marketini de peşinden sürükledi. Kripto piyasasının toplam değeri, 800 milyar dolar civarına indi. 

En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), son 7 gün içinde en az yüzde 32 değer kaybederek 1000 dolar bölgesine geldi.

Piyasalardaki panik havası arttı

ABD ekonomisinin resesyona girebileceği söylentileri, Ukrayna'daki savaşın sürmesi ve son 40 yılın rekorunu kıran enflasyon oranları, kripto piyasasındaki çöküşe zemin hazırladı. TerraUSD adlı stabil kripto para biriminin batışıyla artan panik havası, uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin satışlarını hızlandırmasına neden oldu. 

Coinbase borsası, küçülmeye gidiyor

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz kararı, diğer piyasalar gibi kriptoyu da etkiledi. FED'in faizi 75 baz puan artırması, kripto piyasasındaki satış yönlü baskıyı artırdı. 
En yüksek ticaret hacmine sahip kripto borsalarından olan Coinbase, birçok çalışanını işten çıkarmak zorunda kalacağını açıkladı. Çalışanların yüzde 18'i ile yolları ayıracak olan Coinbase, bunun nedenini "sıra dışı pazar koşulları" olduğunu duyurdu.

Not: Bu haberdeki değerlendirmeler, bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)