Elon Musk’a Dogecoin şoku! Milyar dolarlık dava açıldı

SpaceX ve Tesla’nın Üst Yöneticisi Elon Musk'a kripto para birimi Dogecoin'i finanse ettiği ve bir "piramit şeması" oluşturduğu iddia edilerek 258 milyar dolarlık dava açıldı.

DÜNYA 17.06.2022, 11:00 19.06.2022, 11:34
Elon Musk’a Dogecoin şoku! Milyar dolarlık dava açıldı

New York Güney Bölge Mahkemesi'ne yapılan şikâyette, davacı Keith Johnson, Musk ve firmaları SpaceX ile Tesla’nın Dogecoin fiyatını artırmak için yasadışı bir şantaj teşebbüsünün bir parçası olmakla suçladı.

“Dogecoin’in değeri yok ama var gibi davranıyor”

Johnson şikayet dilekçesinde, "Sanıklar aldatıcı ve yanlış bir tavırla Dogecoin’in hiçbir değeri bulunmadığı halde yasal bir yatırım olduğunu söylüyorlar” sözlerine yer verdi.

"Dogecoin Kripto Piramit Şeması" ile dolandırıldığını öne süren Johnson, girdiği zararın bedeli olarak 172 milyar dolar ve 86 milyar dolarlık tazminat isteminde bulundu.

Musk’ın Dogecoin’i teşvik etmesi engellenebilir

Musk ve firmalarının Dogecoin'i teşvik etmesini durduracak bir kararın çıkarılması da isteminde bulunan Johnson, Dogecoin ticaretinin New York ve ABD yasalarına göre kumar teşkil ettiğinin beyan edilmesini de talep etti.

Piramit sistemi nedir?

Piramit şeması sistemi veya piramit satış, para veya bir mal varlığı ortaya atılarak kullanıcıların sisteme katıldığı ve başka kişileri bulması şartıyla mal para kazanacağı vaat edilen bir dolandırıcılık şekli olarak biliniyor. Bu yönteme halk arasında “saadet zinciri” deniyor.

Yorumlar (0)