Çocuklarına hem babalık hem annelik yapıyor… İnşaat işçisi babanın fedakârlık öyküsü

Şanlıurfa’nın ilçelerinden Siverek’te hayatını sürdüren 46 yaşındaki inşaat işçisi Muhittin Çiçeklidağ, bir sene önce kaybettiği eşinin ardından, 4 yetişkin çocuğuna hem babalık hem de annelik ve yapıyor.

YAŞAM 19.06.2022, 14:30 19.06.2022, 15:53
Çocuklarına hem babalık hem annelik yapıyor… İnşaat işçisi babanın fedakârlık öyküsü

Siverek’in Kale mahallesinde 4 çocuğuyla beraber hayatını sürdüren baba Muhittin Çiçeklidağ, çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilmek için sabahtan akşama kadar inşaatta çalışıyor. İşten eve geldiğinde ise mutfağa geçerek yemek pişiren Çiçeklidağ, evin temizliği yaparak çocuklarıyla vakit geçiriyor. Çalıştığı gün kadar para alan 4 çocuk babası Çiçeklidağ, elinden geldiğince çocuklarını okutmak için çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.

Bir senedir hem babalık hem de annelik yapıyor

Bir sene önce eşinin beyin tümörü hastalığından vefat ettiğini söyleyen Muhittin Çiçeklidağ, “Evlatlarım kendilerini tek başına hissetmesinler, üzülmesinler diye işten eve geldiğimde onlarla beraber mutfağa geçiyorum, bulaşıkları topluyorum, yani ev işi olarak ne varsa birlikte yapıyoruz. Elimizden bir şey gelmez, kaderimizde bunlar varmış ve olanları yaşamak zorundaymışız” şeklinde ifade etti.

“Gücüm yettiğince neşelendirmeye çalışıyorum”

Maddi açıdan zor durumda olmasına rağmen evlatlarını okutmak için mücadele edeceğini dile getiren baba Çiçeklidağ,” Çocuklarımın hepsi de okula gidiyor, 2 oğlan 2 kız. İnşaatlarda çalışarak çocuklarımı okutmaya çalışıyorum. Sonuçta annelerini kaybettiler, çocuklar huzursuz, üzgün ve mutsuzlar. Bende bunların önüne geçmek istiyorum, çocuklarıma gücüm yettiğince neşe vermeye uğraşıyorum, vakit geçiriyorum ki çok fazla üzülmesinler, annelerinin olmamasına hüzünlenmesinler'' ifadelerini kullandı.

“Evlenmeyi düşünmedim, eşim gibi birini bulamazdım”

Yaşının genç olmasına rağmen evlatları için evlenmeyi planlamadığına vurgu yapan Çiçeklidağ, ''Yeniden evlenmeyi hiç aklımdan geçirmedim, neden düşünmedin diye sorarsanız da evlatlarım için. Çocuklarımla iyi geçinecek, tam manasıyla annelik yapacak bir kişini var olduğunu düşünmüyorum. Olsaydı bile vefat eden eşim gibi birini bulma ihtimalimiz yok, eğer şansımız olsaydı hanımımı genç yaşında kaybetmezdim. 2 sene boyunca eşimi götürmediğim hastane kalmadı. Ne yazık ki o amansız hastalık yakasını bırakmadı ve hayatını kaybetti. Ben bir senedir çocuklarım için hem babayım hem de anneyim ve bunu asla bırakmayacağım” diye konuştu.

“Babamız olmasaydı yaşayamazdık”

Siverek Mehmet Ragıp Karcı Kız İmam Hatip Lisesi’nde okuyan çocuklardan Suna Çiçeklidağ, ''Babamız annemizin kaybından sonra bize hem anne hem baba oldu. Babamızı çok seviyoruz. Biz babamızla çok gurur duyuyoruz. Babamız olmasaydı bizim hayata tutunmamız zor olurdu, yaşayamazdık. Babamız bize ev işlerinde ve mutfakta yardım ediyor. İnşaattan eve geldiğinde yorgun oluyor ancak bize yardım etmekten geri durmuyor. Her zaman desteğini gösteriyor” dedi.

Yorumlar (0)