Bitcoin eriyor! Kripto paralarda tarihi çöküş

Son dönemin gözde yatırım araçlarından olan kripto para birimlerindeki sert düşüş sürüyor. Son dalgalanmalarla birlikte Bitcoin’in fiyatı 20 bin doların altına kadar geriledi. 

EKONOMİ 18.06.2022, 12:11 18.06.2022, 12:14
Bitcoin eriyor! Kripto paralarda tarihi çöküş

Dünya genelindeki merkez bankalarının para politikalarında sıkılaşmaya gitmesi, kripto para piyasasını derinden sarstı. Son ekonomik gelişmelerle sert dalgalanmaların hızlandığı kripto para birimlerinde aşağı yönlü eğilim devam ediyor. Son gelişmelerin ardından Bitcoin 20 bin dolar bandının da altına düştü. Bitcoin için kritik seviye olarak 19 bin 511 dolar seviyesi görülüyordu. Son gelişmelerle birlikte Bitcoin’in değeri 18 bin 926 dolara kadar geriledi. 

Ether, bin doların altına kadar geriledi

Tarihi zirvesini 2021 yılının kasım ayında yakalayan lider kripto para birimi Bitcoin, 68 bin 789 doları görerek tüm dünyanın ilgisini çekmişti. O tarihten bu yana yüzde 70 oranında değer kaybeden Bitcoin’deki hareketlilik merakla takip ediliyor. Kripto para piyasalarının en gözde ikinci kripto para birimi olarak dikkat çeken Ether de büyük düşüş yaşayarak bin doların altına kadar geriledi.

(Yatırım tavsiyesi içermemektedir. Yalnızca bilgilendirme amaçlıdır)

Yorumlar (0)