Benzine indirim geldi: Fiyat değişti

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle benzin ve motorin fiyatları sık sık değişiyor. Bugün akaryakıt fiyatlarında indirim veya zam var mı? 25 Mayıs 2024 itibarıyla benzin ve motorin fiyatları ne kadar? Benzin ve motorinin güncel litre fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

EKONOMİ 25.05.2024, 01:50 25.05.2024, 17:37 Buse Önder
Benzine indirim geldi: Fiyat değişti

Brent petrol fiyatlarındaki ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor.

Benzin ve motorinde indirim var mı?

Petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatında 1 lira 38 kuruşluk bir indirim uygulandı. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Güncel akaryakıt fiyatları

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40.22 liradan, benzinin litre fiyatı ise ortalama 41.36 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken birkaç faktör dikkate alınıyor. İlk olarak, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınarak hesaplanıyor. Bu veriler kullanılarak, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Yorumlar (0)