ABD’den Ukrayna’ya yeni yardım paketi

Pentagon, aralarında çeşitli top mermileri ve güdümlü füzelerin de bulunduğu 275 milyon dolarlık ilave askeri yardımın Ukrayna'ya gönderileceğini duyurdu.

DÜNYA 25.05.2024, 02:05 27.05.2024, 09:49 Buse Önder
ABD’den Ukrayna’ya yeni yardım paketi

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık savunma desteği öngören tasarının yasalaşmasının ardından, beşinci ilave askeri yardımın onaylandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, toplam değeri 275 milyon dolar olan bu ilave savunma yardımı kapsamında Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzeleri, 155 milimetre ve 105 milimetre topçu mermileri, güdümlü füzeler, Javelin füzeleri ve diğer silah ve mühimmatlar bulunuyor.

‘Askeri yardımlar devam edecek’

Pentagon, Ukrayna'ya yönelik yeni askeri yardımların devam edeceğini belirterek, bu yardımların Rusya'nın Kharkiv'e yaptığı son saldırıları püskürtmede Ukrayna ordusuna önemli bir destek sağlayacağını vurguladı.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık altı ay süren Ukrayna'ya yeni askeri destek çalışmalarının ardından, 24 Nisan'da Ukrayna'ya 61 milyar dolar ve İsrail'e 26 milyar dolar askeri destek öngören paketi imzalamıştı.

Yorumlar (0)