MGM'den uyarı verildi: O bölgelerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün için 6 bölgeye sağanak yağış uyarısı yaptı. İşte güncel hava durumu raporu...

YAŞAM 25.05.2024, 09:55 Melina Ay
MGM'den uyarı verildi: O bölgelerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Bursa, Bilecik, Sakarya, Ankara çevreleri ve Orta Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Mevsim normallerinin altına düşecek

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer bölgelerde ise genellikle mevsim normallerine yakın seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın genellikle kuzey, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)