Otomobilin dereye uçtuğu kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

Antalya’da otomobilin dereye düşmesi sonucu meydana gelen kazada, yaralı sayısı 6'dan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldıktan sonra ölü sayısı 2'ye yükseldi. Arabanın ön koltuğunda oturan 25 yaşındaki kadının cansız bedenine ulaşıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 1,5 yaşındaki bebek ise kurtarılamadı. Ekiplerin kaybolan 9 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları ise devam ediyor.

YAŞAM 25.05.2024, 10:22 27.05.2024, 09:58 Melina Ay
Otomobilin dereye uçtuğu kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

Kaza gece saatlerinde Antalya’nın Aksu İlçesine bağlı Gökdere Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 15 MA 0595 plakalı ve içinde 5 kişinin bulunduğu otomobil, yaklaşık 2 metre yükseklikteki köprüden dereye uçup suya gömüldü. Araçta bulunan yabancı uyruklu ve isimleri henüz öğrenilemeyen 5 kişiden 3'ü kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK), itfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Derede kaybolan Sabah erken saatlerde tekrar başlayan aramalarda, JAK'ın su altı timi aracın düştüğü noktadan yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta İbtisem Berho’nun cansız bedenine ulaştı. Ekiplerin 9 yaşındaki Rihan Berho’yu arama çalışmaları sürüyor. Hastanede tedaviye alınan 1,5 yaşındaki Omar Hamdi, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Arama çalışmaları 4 saat sürdü

Arama çalışmalarına ilk olarak otomobilin bulunduğu noktadan başlayan ekipler, derenin içini titizlikle taradı. Akıntı yönünde yapılan aramalarda, olay yerinden 1 kilometre uzaklıktaki dere menfezinde aracın arka koltuğu bulundu. Ekipler bu bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı, ancak kayıplara ulaşılamadı. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmalarının gündüz saatlerinde devam edeceği öğrenildi.

Kaza yerindeki detay dikkat çekti

Kazanın meydana geldiği köprüde küçük bir çocuğa ait terlik ve aracın parçalarının bulunması dikkat çekti. Çekici yardımıyla dereden çıkarılan aracın arka bagajında bir kasada kabakların bulunduğu, arka camında ise ‘Zeynep’ yazısının yer aldığı görüldü.

“Gezmeye gelmişlerdi”

Kazanın yaşandığı alanda komşuları ve yakınları da olayı yakından takip etti. Kazazedelerin yakını, “Bizim yanımıza gezmeye gelmişlerdi. Babaları götürdü ve araba dereye düştü” ifadelerine yer verdi.

“İki kayıptan biri bulundu”

Gökdere Muhtarı Mehmet Göçer ise şu açıklamaları kaydetti:

“Aileyi tanımıyorum. İşçi bir aile, mahallemizde çalışıyorlar. Akşam 9 buçuk, 10 civarı kanal yolundan köprünün üstünden geçerken, araçları suya düşmüş. Araçta 8 kişi varmış, bir kısmını kurtarmışlar. İki kişi derede kalmış. Bir çocuk hastaneye giderken vefat etmiş. İki kayıptan biri bulundu. Jandarma ekipleri arama çalışmalarına devam ediyor. Hastaneye kaldırılan 3 kişiden biri maalesef orada hayatını kaybetti. Jandarmadan aldığımız bilgiye göre, ölen kişinin bir çocuk olduğunu söylediler. Derede aranan diğer kişinin de 9 yaşında olduğunu belirttiler. Genç kadının cansız bedeni sabah bulundu, şimdi kardeşi olan 9 yaşındaki çocuğu arıyoruz.”

Yorumlar (0)