Banka hesabı zaman aşımına uğrayanlar dikkat!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), zaman aşımına uğrayan hesapların hak sahiplerine kolaylık sağladı.

EKONOMİ 02.06.2020, 09:17
Banka hesabı zaman aşımına uğrayanlar dikkat!

10 yıldır işlem görmeyen banka hesaplarının TMSF'ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) devredilmesiyle ilgili olarak hesap sahiplerine BDDK'dan (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) kolaylık geldi. BDDK, bu hesaplar için başvuru yapmak isteyenlere tanınan son tarihi 3 ay daha uzattı.

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), yeni tip koronavirüs sürecini dikkate alarak, 10 yılı geçerek zaman aşımına uğrayan banka hesapları ile ilgili işlem yapabilmeleri için hak sahiplerine yeni kolaylık tanıdı.

Resmî Gazete'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bugün yayımlanan kararı ile 10 yıldır işlem görmeyen hesapların TMSF'ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) devrinden önce başvuru yapmak için tanınan son gün 3 ay uzatıldı.

2009 senesinden itibaren hiçbir hareketi bulunmayan, zaman aşımına uğramış olan banka hesaplarına ilişkin olarak yayımlanan listelerde ismi bulunan hesap ya da hak sahipleri için son başvuru tarihi 15 Haziran idi. Bu tarih 15 Eylül'e çekildi.

15 Eylül'den sonra hesap sahipleri veya mirasçıları tarafından aranmayan tutarlar ise 30 Eylül'e kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçecek.

Yorumlar (0)