Bakan Nebati tarih verdi: Enflasyon zirveyi görecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, nisan ayında enflasyonun zirveye ulaşacağını ancak yüzde 50 seviyesini geçmeyeceğini kaydetti.

EKONOMİ 03.02.2022, 10:29
Bakan Nebati tarih verdi: Enflasyon zirveyi görecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"Enflasyon, nisan ayında zirveyi görecek”

Bakan Nebati, nisan ayında enflasyonun yüzde 50'nin altında bir zirve göreceğini öngördüklerini ifade etti. Konuyla ilgili Bakan Nebati, ”Nisan ayında enflasyonun yüzde 50'nin altında bir zirve görmesini bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin önemli bir enflasyon problemiyle karşı karşıya kalacağını ancak dünyadaki diğer ülkelerin de aynı problemden muzdarip olduğunu ifade eden Bakan Nebati, “Enflasyonun ocak ayında yükselmesini ve belirli bir süre yüksek düzeylerde kalmasını bekliyoruz. Yaz döneminde enflasyonun toparlanmaya başlamasını ve Aralık’ta ise baz etkisi sebebiyle keskin bir biçimde gerileyeceğini tahmin ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

“Piyasaya büyük bir müdahale olmadı”

Bundan sonra TL'de yeni bir değer kaybı beklemediğini ifade eden Nebati, "Kur korumalı mevduat tanıtıldıktan sonra döviz piyasasına ciddi bir müdahale olmadı, küçük miktarda oldu." sözlerini kullandı.

Yıl sonunda büyümenin orta vadeli plandaki yüzde 5 tahminine yakın olacağını belirten Nebati, kur korumalı mevduatta son gelen rakamları paylaştı ve "Kur korumalı mevduatın büyüklüğü dün itibariyle 272 milyar TL’yi geçti. Bunun 113 milyar TL’si döviz hesaplarından geldi." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)