Bakan Nebati enflasyon için tarih verdi

Nureddin Nebati, "Enflasyon yoluna girmeye başladı ve önümüzdeki aralık ayı itibarıyla Türkiye'de her ay enflasyonun düştüğünü hep birlikte göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler çok daha iyi olacak." dedi.

EKONOMİ 10.04.2022, 01:30
Bakan Nebati enflasyon için tarih verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, MÜSİAD'ın (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) iftar programında konuştu. 

Nebati, bütün olumsuz iddialara ve söylemlere, global tedarik zincirindeki sorunlara ve bozulmaya karşın ülkemizin büyümeyi sürdürdüğünü kaydederek, 'öldük, bittik, yandık' şeklindeki ifadelerin tam aksine ülkemizin 2021'de yüzde 11 oranında büyüdüğünü, kapasite kullanımının yüzde 80'e vardığını, ihracatın 225 milyar dolar seviyesine geldiğini ifade etti.

"Sıkıntılar var, zorluklar var, enflasyon var"

Bakan Nebati, hala bazı zorlukların olduğunu kabul ettiğini ve ülkemizin başarılı bir şekilde yolunda ilerlemeye devam edeceğini belirterek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Rusya-Ukrayna savaşı geldi ve tüm dengeler bozuldu. Bu tür sıkıntılı bir sürekte yine benzer söylemler başladı, 'bittik, öldük, yandık.' Türkiye ne biter ne yanar ne de ölür. Biz gözlerimizi tamamen kapatmıyoruz, zorlukları görmezden gelmiyoruz. Sıkıntılar var, zorluklar var, enflasyon var. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Fabrikalar çalışacak, ticaret dönecek, işler yürüyecek. Her zorlukta bir kolaylık vardır."

Nebati, 21'inci yüzyılın ülkemizin yüzyılı olduğunu kaydederek, global krizin ortasında bulunduklarını, pandeminin etkisi azalsa da ciddi problemler yaşatmayı sürdürdüğünü, fiyatların tüm dünyada yükseldiğini dile getirdi.

"Enflasyon 8 ay sonra düşmeye başlayacak"

Pazar fiyatlarını çok iyi bildiklerini söyleyen Nebati, "Türkiye'de yaşıyoruz. Yolunda, sofrasında, pazarındayız. Minibüse de otobüse de biniyoruz. Bu dünyadan kopmadık. Bu ülkenin içindeyiz. Çalışanların, iş insanlarının, çocukların, kadınların ve gençlerin ne istediğini çok iyi biliyoruz ve sorunlarını paylaşıyoruz." diye konuştu.

Bakan Nebati, enflasyon oranlarına dair, "Enflasyon yoluna girmeye başladı ve önümüzdeki aralık ayı itibarıyla Türkiye'de her ay enflasyonun düştüğünü hep birlikte göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler çok daha iyi olacak." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)