Rusya ile Ukrayna arasında esir değişimi!

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşta 45 gün geride kaldı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, Rusya ile esir değişiminin yapıldığını söyledi.

DÜNYA 10.04.2022, 01:31 Hakan Öksüz
Rusya ile Ukrayna arasında esir değişimi!

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın 45'inci günü geride kaldı. Cepheden gelen vahşet haberleri, dünyayı şoke etmeye devam ediyor. Buça'da karşılaşılan sivil katliamı ve Kiev'deki tren garına yapılan füze saldırısı, dünya kamuyundan tepki çekmişti. Katliam haberlerinin ardından Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımlar ağırlaştırılmıştı.

Gelen haberlere göre iki ülke arasında esir değişimi yapıldı. Konuya ilişkin Telegram hesabından bilgi veren Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, talimatın Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den geldiğin belirtti. Vereşçuk, 26 Ukraynalının sağ şekilde geri döndüğünü söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı: "Makariv'de 132 kişi, işkenceyle öldürüldü"

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaştan gelen haberler, dünya gündeminde zirvede yer alıyor. Son olarak bir bilgilendirmede bulunan Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kiev civarında bulunan Makariv kasabasında yaşanan vahşeti duyurdu. Yapılan incelemelere göre kasaba işkence sonucu öldürülmüş 132 kişinin cansız bedeninin bulunduğu kaydedildi.

Zelenski: "Savaş, bir hayli zorlu geçecek"

Belarus sınırında bulunan Çernihiv şehrinde de sivil ölümlerinin tespit edildiği belirtildi. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, savaşın son durumuna ilişkin bilgilendirmede bulundu. Rus ordusunun Ukrayna'nın doğusunda yeniden toplandığını aktaran Zelenski, "Toprağımızın farklı bir bölgesini işgal etmek için hazırlık yapıyorlar. Savaş, bir hayli zorlu geçecek." diye konuştu.

Yorumlar (0)