Bakan Muş: “Sahte akaryakıt faturaları 5,5 milyarlık kamu zararı verdi” 

Ticaret Bakanı Muş, Komuta Kontrol Merkezi’nde yaptığı konuşmada 2021 kaçakçılıkla mücadele verilerini paylaştı. Kaçakçılıkla mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini belirten Muş, kaçak eşya yakalanma oranının 2021’de, 2020’ye nazaran yüzde 76 oranında arttığını ifade ederken 2021 senesinde ele geçirilen kaçak eşyaların toplam değerinin 7 milyar 749 milyon TL değerinde olduğunu aktardı. 

EKONOMİ 10.01.2022, 14:18
Bakan Muş: “Sahte akaryakıt faturaları 5,5 milyarlık kamu zararı verdi” 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Komuta Kontrol Merkezi’nde 2021 senesi kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini paylaştı. Bakan Muş, basın açıklamasında 2021 senesinde kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini şu cümlelerle aktardı: “Salgın koşullarının olumsuz seyretmesine karşın tüm bakanlık personeli ve gümrük muhafaza teşkilatı başta olmak üzere sınır kapılarında ve ülke içinde, Türkiye’nin tamamında büyük fedakarlıkla çalışıldı. Çalışmalar sayesinde, bir önceki seneye nazaran yüzde 76 oranında daha fazla başarı sağlandı. Kaçakçılıkla mücadelede yakaladığımız eşyaların toplam değeri 7 milyar 749 milyon lirayı buldu.” 



Bir senede 10,8 ton uyuşturucu ele geçirildi 

Bakan Muş: “Ele geçirdiğimiz kaçak eşyaların önemli kısmı uyuşturucu maddeydi. 2021 senesince captagon, metamfetamin, likit eroin, eroin ve kokain gibi uyuşturucu maddelerin ülkeye girişini engellemek konusunda önemli başarılar kaydettik. Bir sene içinde bu uyuşturucu türlerinden toplam 10,8 ton kadar ele geçirildi. Bunların yanı sıra 3,7 milyon paket sigara ve kaçak sigara üretiminde kullanılan 26,1 milyon adet makarona el konuldu. 52,7 bin litre alkollü içkinin yanı sıra 1778 ton akaryakıt ele geçirildi.” 



Ele geçirilenler arasında akaryakıt faturaları vardı 

Bakan Muş: “Ticaret Bakanlığımız ve tüm ilgili kurumların katkıları ile 2021 senesinde akaryakıt kaçakçılığıyla da mücadele ettik. 2021 senesinde akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele amacıyla kurulan ekipler tarafından ülke genelinde yapılan incelemelerde toplam 930 firmaya yönelik çalışma yürütüldü. Bu çalışmalarda, 14 milyar TL değerinde sahte fatura tespit edildi. Faturaların kamuya zararının toplam maliyeti ise 5 milyar 500 milyon TL olarak ölçüldü. Buradan belirtmek isterim ki akaryakıtla mücadelemiz sürecektir.” 



Dedektör köpeklere yerli ırklar da katıldı 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: “Köpek Eğitim Merkezimizde (KEM) farklı ırktan köpeklerin farklı branşlarda eğitimleri devam ederken dedektör köpekler arasına 2021 senesi içerisinde yerli ırkları da ilave ettik. Yavru haldeyken merkezimize aldığımız yerli ırk köpeklerimizi özenle büyüttük, yetiştirdik ve eğittik. Yerli ırk köpekler, ilk kez 2021 senesinde Köpek Eğitim Merkezimizde eğitim almaya başladılar.” 

Yorumlar (0)