Şentop: “Semra Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılsın” 

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in öldürülen teröristle fotoğrafının ortaya çıkması hakkında konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, konu hakkında açıklamalarda bulundu: “Şahsi kanaatimce anayasal düzene karşı işlenen suçlarla ilgili kişilerin dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır.” 

SİYASET 10.01.2022, 14:47 10.01.2022, 16:03
Şentop: “Semra Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılsın” 

PKK’nın terör kampında etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora ile HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK kampında çekilmiş fotoğrafı önceki gün gündeme bomba gibi düşmüştü. 29 Nisan 2017 tarihinde etkisiz hale getirilen 4 teröristten biri olan Volkan Bora’nın cep telefonundaki çeşitli fotoğraflar arasında yer alan Semra Güzel’li fotoğraf, siyasileri harekete geçirdi. 



“Yargılamanın önü açılsın” 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda yargının önünün açılması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Fotoğrafın bulunduğu dosya incelenecek. Şahsi kanaatimce özellikle anayasal düzene karşı işlenen suçlarla ilgili olan ve ağır suçlama dosyalarında ismi geçen kişilerin dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. Bu kişiler için de yargılamanın önü açılmalıdır.” 

Yorumlar (0)