Bakan Elvan'dan 2020 büyüme tahmini!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bugün yaptığı açıklamada, büyümenin 2020 senesinde yüzde 0,3 olarak gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. 

EKONOMİ 17.11.2020, 11:25
Bakan Elvan'dan 2020 büyüme tahmini!

Hazine ve Maliye Bakanlığının 2021 bütçesine ilişkin görüşmeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştiriliyor.  

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli bir sunum yaptı. 

Bakan Elvan, 2022-2023 senelerinde ekonomide istikrarlı bir büyüme sürecinin başlayacağını ifade etti. 

Elvan, söz konusu sürece iç talepte yaşanan iyileşme, dış talebin normal düzeylere yansıması ve ihracata destek veren büyüme tercihi sayesinde geçileceğini belirtti. 

İhracat, yatırım ve tüketimde iyileşmeye yönelik eğilimin büyümeyi pozitif anlamda etkileyebileceğine dikkat çeken Elvan, büyümenin 2020 senesinde yüzde 0,3 şeklinde gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.

Elvan, Türkiye ekonomisinin "rekabet temelli piyasa ekonomisi" anlayışına sahip olduğunu ifade etti. 

Enflasyonun kalıcı olarak tek haneye inmesini amaçladıklarını vurgulayan Elvan, uluslararası ve yerli girişimcilere yönelik yatırım ortamına güç kazandırılacağını, bunun için yapısal reformlara imza atılacağını söyledi. 

Elvan, bu senenin sonundan itibaren geçici anlamda bütçe açığının kapatılacağını ifade etti.

Şeffaf ve istikrarlı ekonomi politikalarının hayata geçirileceğine dikkat çeken Elvan, bu şekilde risk priminin azaltılabileceğini kaydetti. 

Elvan, Girişim Sermayesi Fonlarına direkt olarak kaynak aktarımı gerçekleştirilmesinin ve 2023 senesinin bitimine kadar 2 milyar TL'lik kaynak sunulmasının amaçlandığını ekledi.

Yorumlar (0)