Avrupa ekonomisi için kötü haber!

ECB Başkanı Christine Lagarde, Avro Bölgesi ekonomisinin 2020'de yüzde 8 ila 12 küçüleceğini açıkladı.

EKONOMİ 28.05.2020, 08:10
Avrupa ekonomisi için kötü haber!

ECB (Avrupa Merkez Bankası) Başkanı Christine Lagarde, Avro Bölgesi ekonomisinin bu yıl Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele ederken yüzde 8 ila 12 arasında daralacağını bildirdi.

ECB Başkanı Christine Lagarde, Frankfurt'ta gençlerle diyalog etkinliğine katılarak soruları yanıtladı. Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın büyümeye yönelik “ılımlı” senaryosunun zaman aşımına uğradığını kaydetti.

“Büyüme senaryosu orta ve şiddetli ölçek arasında olacak”diyen Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avro Bölgesi’nin ekonomisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle daralmanın yüzde 8 ile 12 arasında olacağını ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), daha önce söz konusu daralmanın yüzde 5 ile 12 arasında olacağını duyurmuştu.

19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış GSYH, 2020 yılının Ocak-Mart döneminde bir önceki çeyreğe oranla yüzde 3,8, 2019 yılının Ocak-Mart dönemine oranla da yüzde 3,2 gerilemişti. Nisan-Haziran döneminde bölgede daralmanın yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin ekonomik faaliyetleri durdurması sebebiyle yüzde 10 ile yüzde 20 arasında olması öngörülüyor.

Yorumlar (0)