Av yasağı, balık fiyatlarını artırmadı

15 Nisan’da denizlerde başlayan avlanma yasağından bu tarafa balık tezgâhlarında ki fiyatlarda fazla bir değişiklik yaşanmadığı görüldü.

EKONOMİ 21.04.2021, 13:04 22.04.2021, 09:38
Av yasağı, balık fiyatlarını artırmadı

Avlanma yasağının fiyatları olumsuz etkilemediğini kaydeden Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, balık fiyatlarında yasak nedeniyle normalde görülmesi beklenen artış yerine kısmi de olsa düşüş yaşandığını söyledi.

"Uluslararası sularda avcılık sürüyor"

15 Nisan’da başlayan av yasağının 12 mili kapsadığını belirten Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, 12 milden sonrasının uluslararası sulara girdiğini ve avlanmanın o bölgelerde devam ettiğini dile getirdi.

Polat, “Büyük teknelerimiz şuan da 12 milin dışında avlanma yapabiliyorlar. Uluslararası sularda yapılan avlanmayla tezgâhlarımıza barbun, sardalye, levrek, çupra, mezgit, kalamar ve karides gibi çeşitli türde balıklar geliyor. Özellikle 12 ay boyunca avlanılabilen sardalye balıkları omega 3 açısından çok yararlı. Hem bizler hem de beslenme uzmanları bu balık çeşidinin tüketilmesi konusunda halkımıza tavsiyelerde bulunuyoruz. Pandemiden dolayı beslenmesine daha da dikkat etmeye başlayan vatandaşlarımız balık tezgahlarına ilgisini artırmış durumda” dedi.

"Bazı balıkların fiyatlarında düşüş var"

Balık fiyatlarına ilişkin bilgilerde veren Polat, “Şuan da fiyatlarımızda çok fazla bir değişiklik görülmüyor. Hatta bazı balık fiyatlarında 1 ay öncesine göre düşüş olduğunu söylemekte mümkün. Sardalye 20-25 lirayken şu an 10-15 lira arasında. İstavrit balığı 10-15 lira, kefal ise 15-20 lira arasında satışa sunuluyor. Çupra ve levrek fiyatları da düştü. Normalde 40 lira idi ancak şimdi 30-35 lira arasında” diye konuştu.

Yorumlar (0)