Av yasağının başlamasıyla balıkhaneleri sessizlik kapladı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağından bir süre sonra Trabzon Toptancı Balık Hali sessizliğe büründü.

EKONOMİ 16.04.2021, 12:21 16.04.2021, 15:53
Av yasağının başlamasıyla balıkhaneleri sessizlik kapladı

Yasak nedeniyle ancak kıyı balıkçılarının az miktarlarda getirdikleri balıklar satışa sunulabiliyor. 

Hamsi yasağının imdadına palamut yetişti

Bu sene ince boyutlu olması nedeniyle hamsi avına yasak getirilmesinden sonra palamut avının bir hayli bereketli geçmesi balıkçı esnafını memnun etti.

Denizer Balıkçılık sahibi Recep Denizer, palamut dışında sezonun iyi geçmediğini belirterek gelecek sezonu umutla beklediklerini söyledi. Hamsi yasağı nedeniyle yeterli derecede avlanma yapılamadığını kaydeden Denizer, uzun yıllar sonra ilk defa Gürcistan’dan hamsi gelmediğini belirtti.

Denizer, “Bizim açımızdan önceki yıllara göre bu sezon kötü geçti. Palamutta istediğimiz verimi alabildik ama hamsi avı yasak olduğundan bu durum bizi olumsuz etkiledi. Artık beklentilerimizi gelecek seneye bırakıyoruz” dedi.

Balıkçılar Moritanya'ya gidecekler

Teknelerin şimdiden gelecek sezona hazırlanmaya başladığını dile getiren Denizer, bu teknelerden bazılarının ise Moritanya’ya gideceğini söyledi.

Denizer, “Burada artık sezon bittiği için tekneler şimdiden yeni sezona hazırlık yapıyorlar. Bunların içinde Moritanya’ya gidecek tekneler ve balıkçılarda var. Aslında son dört beş yıldır oraya giden teknelerimiz var. Türk balıkçılığı bu anlamda yurt dışına açılmış durumda. Bu elbette Türk balıkçılığının gelişimi açısında son derece kayda değer bir durumdur” dedi.

Yorumlar (0)