Atatürk Havalimanı kiraya çıkarılıyor

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali, açık ihale usulüyle kiraya çıkarıldı. Terminal, iş jetleri veya hava taksi ruhsatıyla uçuş yapan işletmelere hizmet veriyordu.

EKONOMİ 12.10.2019, 12:36
Atatürk Havalimanı kiraya çıkarılıyor

İstanbul Havalimanı'na büyük göçün ardından Atatürk Havalimanı, tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere 7 Nisan günü kapatıldı. O günden beri Atatürk Havalimanı, müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile yapılan uçuşlar ve otoritenin uygun göreceği trafiklere hizmet veriyor. 

"Millet Bahçesi" hazırlıkları dâhilinde Atatürk Havalimanı apronunda faaliyetleri biten tesislerin ve binaların yıkım ihalesi perşembe günü yapıldı. 

Yıkım ihalesinin yanında Atatürk Havalimanı'nda bulunan Genel Havacılık Terminali, işletimi yüzde 35 ciro payı muhammen bedel üzerinden açık ihale usulü ile 31 Aralık 2020 tarihine kadar kiraya verilmek amacıyla ihaleye çıktı. 

İhaleye katılmak isteyenler 50 bin lira verecek

İlanda ihaleye katılmak isteyenlerin 50 bin lira geçici teminat vereceği kaydedildi. Kiralanacak terminale talip olanlar 24 Ekim günü saat 14:00’e kadar ihale şartnamesinde istenilen belgeleri tamamlayıp DHMİ Genel Müdürlüğü Genel Evrak Birimine verecek. 

İhale, 24 Ekim günü saat 14:30'da DHMİ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.  

Yorumlar (0)