Asgari ücrete ara zam olacak mı? Açıklama geldi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek asgari ücret konusunu ele aldı. Arslan, eğer enflasyondaki artış devam ederse, asgari ücret tartışmalarının hız kazanabileceğini belirtti.

EKONOMİ 21.03.2024, 09:34 Buse Önder
Asgari ücrete ara zam olacak mı? Açıklama geldi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelerek gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. Arslan, 2024 yılında asgari ücrete ara zam talebinin olup olmayacağı sorusuna, asgari ücretin bir yıllık bir dönem için belirlendiğini ancak enflasyon ve fiyat artışlarına bağlı olarak taleplerin hızlanabileceğini belirtti.

Ara zam talebinin enflasyona göre şekilleneceğini vurgulayan Arslan, "Temmuz ayına geldiğimizde tablo önümüzde olacaktır" ifadesini kullandı.

‘Mevcut uygulamada eksikler var’

Arslan'ın gündeminde kıdem tazminatına ilişkin sorunlar da vardı. Mevcut uygulamada ciddi eksiklikler olduğunu belirten Arslan, arabuluculuk sisteminin suistimal edilmesinin hak kayıplarına neden olduğunu söyledi. Özellikle, işten çıkarılan işçilerin kıdem tazminatlarının arabulucu üzerinden ödenmesi ve işçinin haberi olmadan tekrar işe alınması gibi durumların sıkça yaşandığını dile getirdi.

Emekli sendikası hakkında

Arslan, Hak-İş bünyesinde kurulacak emekli sendikasıyla ilgili çalışmalara da değindi. Bu kapsamda, emeklilerin haklarını korumak amacıyla emekli sendikası ve derneğinin kurulduğunu belirten Arslan, bu adımın geç kalmış bir karar olduğunu ifade etti. Emekli üyelerin haklarını korumak adına sendikanın ve derneğin önemli olduğunu vurgulayan Arslan, konunun gündemde tutulacağını belirtti.

Yorumlar (0)